Byli propuštěni z vazby krátce před zahájením procesu. Soudkyně Kamila Krejcarová proto před zahájením jednání předpokládala, že se vůbec nebudou k soudu obtěžovat. Měla pravdu. Zmizeli. Po propuštění z vazby ani nekontaktovali své obhájce.

Heroinoví tuláci

Jejich reakce se dala očekávat, protože Cicu je podle psychiatrického znaleckého posudku závislý na heroinu, Jano zneužíval toluen, pervitin, a také má poslední dobou rád heroin. Oba jsou obviněni, že vešli v Dubí za penzionem Kiss do boudy na parkovišti a přepadli spícího muže a odcizili mu věci a peníze za 520 Kč a koupili si za kořist heroin.

Cicu přitom muži způsobil zlomeninu pánve. Díky tomuto vážnému zranění byl zraněný muž dva měsíce upoután na lůžko. O několik dnů později v Dubí společně vykradli dvě chatky a způsobili tím škodu asi za 3 000 korun. Příliš šikovní nebyli, protože je zadržela policie, když se s lupem vymotávali ven ze zahrádek.

Příběh recidivistů

Oběma mužům před soudem velmi přitíží, že jsou zasloužilými recidivisty. Cicu byl odsouzen již sedmkrát, Jano pětkrát. Cicu při policejních výsleších naprosto popíral, že by se zúčastnil loupežného přepadení, natož aby vážně zranil muže, kterého oloupil. Jano naopak přiznal, že se zúčastnil loupeže, při které Cico zaútočil na oběť, kterou vážně zranil.

Zatýkací rozkaz

Oba muži měli stát před krajským soudem jako recidivisté, ale místo toho musela soudkyně místo zahájení jednání odeslat Policii ČR fax, aby předvedli oba obžalované. Po obou mužích se ale slehla země a razantní soudkyně obratem vydala zatýkací rozkaz. Cicu a Jano nejsou osamoceni.

Policie na základě zatýkacího rozkazu hledá 37 Severočechů a Evropský zatýkací rozkaz byl vydán vůči 25 osobám, z toho 3 byly už zadrženy. Mezi celoevropsky hledanými je vrah Emil Dossev odsouzený ústeckým krajským soudem v roce 2000 za vraždu prostitutky a organizování prostituce v Dubí. Byl odhalen Interpolem v rodném Bulharsku a bude vydán do ČR.