Během 26 hodin došlo v okrese Louny k přepadení dvou heren. Jednu lupič přepadl přímo v Lounech, druhou si vyhlédla zatím neznámá dvojice v Žatci. K prvnímu přepadení došlo v úterý zhruba hodinu a půl po půlnoci v Žatci.

Do Display herny v tamní Tyršově ulici vstoupili dva pachatelé. „Oba měli na hlavách černé pletené kukly, mířili na barmana pistolemi a požadovali vydání peněz. Jeden z nich donutil obsluhu odejít na toaletu, druhý mezitím odcizil ze zásuvek peníze. Ještě než utekli, nastříkali barmanovi do očí slzotvornou látku. Z místa činu odjeli červeným vozidlem, které měli zaparkované poblíž herny,“ sdělila Jaromíra Střelcová, tisková mluvčí Policie ČR.

Obsluha herny, která byla v baru ve středu během dne, o přepadení příliš mluvit nechtěla. „Ano přepadli nás. Byli dva a mířili pistolemi. Já tu ale nebyl a víc nevím,“ řekl Deníku zaměstnanec baru vietnamského původu, který na všechny naše dotazy zpočátku reagoval tvrzením, že nerozumí.

Policie má popisy pachatelů

Policie má popis pachatelů. „Oba byli vysocí asi 175 centimetrů. Oblečeni byli do tmavě šedých šusťákových bund a světle modrých riflí. Mluvili dobře česky,“ informovala Jaromíra Střelcová.

Podobný případ se odehrál ve středu 19. září brzo ráno také v Lounech. V tamní Poděbradově ulici přepadl ve tři hodiny po půlnoci hernu Lucky jeden lupič. „K obsluhujícímu barmanovi přišel muž, který si dal předtím v herně pivo, a pod pohrůžkou pistole po něm požadoval otevření trezoru. Barman mu vyhověl a peníze vydal,“ řekla o druhém případu tisková mluvčí.

Jde o stejné pachatele?

I v tomto případě má policie popis pachatele. „Jednalo se o asi pětadvacetiletého muže štíhlé postavy. Byl přibližně 170 až 175 centimetrů vysoký a měl blond vlasy. Na sobě měl tmavou koženou bundu do pasu a na hlavě čepici s kšiltem,“ pokračovala J. Střelcová.

Podobnost obou případů a hlavně krátké časové rozmezí, ve kterých se oba staly, vybízí k otázce, zda spolu obě přepadení nesouvisí. „Toto tvrzení nemůžeme potvrdit, byla by to zatím pouhá spekulace,“ sdělila na dotaz Deníku policejní mluvčí s tím, že kriminalisté zatím z důvodů pokračujícího vyšetřování nesdělí ani částku, která byla v obou hernách ukradena. Police hledá svědky obou přepadení. „Žádáme občany, aby případné poznatky k obou případům volali na linku 158,“ žádá lidi, kteří mohli něco v blízkosti barů zaznamenat, o pomoc Jaromíra Střelcová.

V Lounech a Žatci loupežná přepadení