Policie obvinila 23letého mladíka z Loun, který ve čtvrtek 27. března odpoledne tropil výtržnosti v centru města. Při tom napadl strážníky tamní městské policie.

„Policisté lounského obvodního oddělení útočníkovi sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestných činů výtržnictví a útoku na veřejného činitele, za což mu podle zákona hrozí odnětí svobody až na tři roky,“ uvedla Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí.

K incidentu došlo po té, co se hlídka strážníků snažila zklidnit dva opilé mladíky ve věku 22 a 23 let v centru města. „Hlídka strážníků byla na mladíky upozorněna kolemjdoucí ženou. Šli Pražskou ulicí a hlasitě pokřikovali,“ popsal začátek případu Miloslav Malý, zástupce ředitele Městské policie v Lounech.

Strážníci oba muže z Loun zastavili v Bezejmenné ulici a vyzvali je k prokázání totožnosti. „Mladší z nich předložil občanský průkaz. Druhý neměl u sebe žádné doklady a začal strážníky slovně napadat a urážet. Neuposlechl a nereagoval ani na opakované výzvy k následování hlídky ke služebnímu vozidlu z důvodu převozu na Policii ČR ke zjištění totožnosti,“ dodal M. Malý s tím, že strážníci proto museli použít hmatů a chvatů a muže k vozidlu odvedli.

Po přesvědčení se, že nemá u sebe zbraň, byl naložen do vozidla. „Muž ve vozidle stále strážníkům vyhrožoval a jednoho z nich se snažil fyzicky napadnout pěstmi. Strážníci jej vytáhli ze služebního auta a pro stále trvající aktivní odpor a snahu strážníky fyzicky napadnout byl pomocí hmatů fixován na zemi, kde mu byla nasazena služební pouta,“ popsal Malý.

Následně byl převezen na Polici ČR, která mladíka za útok na strážníky obvinila.