Většina mrtvých z tragické dopravní nehody, která se udála ve středu 13. února večer na silnici I/7 Praha – Chomutov u Panenského Týnce na Lounsku byla z Postoloprt. Informovala o tom Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí. Dopravní nehoda si vyžádala osm lidských životů. Střetla se tam tři vozidla – Škoda Fabia, Ford Tranzit a nákladní souprava s tahačem Renault Magnum.

K neštěstí došlo poté, co 41letý řidič fabie, jedoucí ve směru od Prahy na Chomutov, předjížděl nákladní vozidlo a již se nestačil vrátit do svého jízdního pruhu. V protisměru se bočně střetl s tranzitem, který se následkem této nehody stal neovladatelným a čelně se srazil s dalším nákladním vozidlem. „Všichni cestující v tranzitu ve věku od 23 do 64 let, většinou z Postoloprt, včetně 50letého řidiče, utrpěli na místě smrtelná zranění.

Řidič fabie z Chomutova byl zraněn lehce,“ sdělila Střelcová. U něho i u šoféra kamionu provedli policisté dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Celková škoda byla odhadnuta na 650 000 Kč. Silnice byla zprůjezdněná následující den, kolem druhé hodiny ranní. Příčina této nehody je i nadále předmětem dalšího šetření kriminální policie.

Je to obrovská tragédie, říká majitel firmy, jehož zaměstnanci zahynuli na Lounsku

Osm cestujících ve Fordu Tranzitu, kteří ve středu večer zahynuli při tragické nehodě u Panenského Týnce na Lounsku, byli zaměstnanci zámečnické firmy Ziki z Postoloprt. Muži, ve věku 23 až 64 let z Postoloprt a Loun, jeli večer do práce do Kralup nad Vltavou. „Je to pro nás obrovská tragédie, všichni jsme z toho zhroucení,“ řekl Deníku František Fedák, majitel firmy, která zaměstnává čtyři desítky lidí. Podle jeho slov koupila firma Ford Tranzit zhruba před rokem; po čelní srážce s tahačem, který vezl dvacet tun ocelových ingotů z Rokycan do válcoven v Chomutově, je zcela zdemolovaný.

„Dosud se nám ve firmě taková nehoda nestala. Došlo k pár menším, ale se žádnými tragickými důsledky,“ sdělil F. Fedák. Ve čtvrtek se na místo nehody sjížděli pozůstalí, kteří tam zapalovali svíčky. Většina mrtvých jsou tátové od rodin, žedna jednoho z nich je dokonce těhotná. „Chtěl bych za firmu na místě vybudovat pomníček, samozřejmě pokud budou pozůstalí souhlasit,“ dodal zdrcený majitel firmy.

Výčet nejtragičtějších nehod na silnici Praha - Chomutov

Silnice I/7 Praha – Chomutov je častým místem tragických nehod. Rovné úseky řidiče svádějí k rychlé jízdě a riskantnímu předjíždění.

Výčet nejtragičtějších nehod na této silnici:

listopad 2001 – obchvat Loun – po čelním střetu dvou osobních aut na místě zemřelo šest lidí, sedmá oběť, viník nehody, později v nemocnici v Ústí nad Labem
prosinec 2004 – obchvat Postoloprt – čelní střet dodávky a osobního auta. Pět mrtvých.
listopad 2005 – obchvat Loun – srážka čtyř aut. Tři mrtví.
listopad 2005 – obchvat Loun – srážka dvou aut. Dva mrtví.

Vůbec nejtragičtější silniční nehoda se v okrese Louny stala v roce 1966, kdy se v obci Deštnice u Žatce střetla lokomotiva s nákladním autem plným mladých chmelových brigádníků na korbě. Tehdy zemřelo deset lidí.