Vyšetřování středeční tragické nehody u Panenského Týnce na Lounsku se může táhnout i několik měsíců. Dosud není jasné, kdo za střet Škody Fabie, Fordu Tranzitu a tahače Renault Magnum může. Části aut budou zkoumat znalci. K nehodě došlo na rovném úseku v místě, kde se pod mírným stoupáním silnice ve směru z Prahy na Chomutov rozšiřuje o jeden přídavný pruh.

41letý řidič fabie z Chomutova tam začal předjíždět jiné nákladní auto. Přitom se bočně střetl s protijedoucím Tranzitem, který řídil 50letý muž. „Z vyšetřování je patrné, že tento střet tranzit rozhodil. Řidič vjel do protisměru. Podle stop se snažil auto zvládnout, ale to se mu nepodařilo. Čelně se střetl s nákladním autem,“ sdělil Rudolf Náhlovský, vedoucí dopravní policie v Lounech.

Osm lidí ve věku 23 až 64 let zemřelo

Po čelním střetu tahač odtalčil tranzit ještě 50 metrů, ve zdemolovaném autě na místě zemřelo osm lidí ve věku 23 až 64 let, většina z Postoloprt. Řidič fabie byl s lehkým zraněním, které mu způsobilo zpětné boční zrcátko, které vlétlo dovnitř auta, převezen do lounské nemocnice. 51letý řidič Renaultu Magnum z Uherského Hradiště vyvázl nezraněn.

Policisté na místě nehodu, která se stala v půl sedmé večer, vyšetřovali až do druhé hodiny v noci. Na místě byl soudní znalec z oboru silniční dopravy, který bude části auta ještě zkoumat v laboratoři. „Teprve pak bude možné určit viníka nehody. Je ale zřejmé, že se na nehodě podepsal spěch,“ dodal R. Náhlovský.