Policisté šetří dvě loupežná přepadení, ke kterým došlo v odstupu jednoho dne v Lounech.

V obou případech útočník surovým způsobem napadl starší ženu.

„V prvním případě okradl neznámý poberta 66letou ženu v sobotu 5. dubna navečer, v ulici 28. října. Přistoupil k ní a uchopil její tašku, kterou držela v levé ruce. Začal se s ní o tašku přetahovat, přičemž poškozená upadla na zem,“ popsala Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí.

Zloděj ji podle jejích slov ještě několik metrů vlekl za sebou, než žena tašku pustila a aktér s kořistí uprchl. Žena musela do nemocnice „Při napadení utrpěla poškozená na ruce tržnou ránu a byla ošetřena v nemocnici,“ dodala mluvčí s tím, že si zloděj na moc velký lup nepřišel, neboť v tašce se nacházela peněženka s doklady a finanční částkou 200 korun. Celková škoda byla vyčíslena na 600 korun.

Přepadení na nádraží

Ke druhé loupeži došlo o den později, v neděli, takřka ve stejný čas. V Husově ulici, na hlavním vlakovém nádraží se chtěl neznámý pachatel zmocnit kabelky 59leté ženy.

„Případ se odehrál s podobným scénářem. Zloděj se o kabelku s poškozenou přetahoval, až upadla na zem a on ji ještě několik metrů táhl po perónu. Navíc jí šlápl na ruku,“ sdělila Jaromíra Střelcová.

Žena měla štěstí v neštěstí, neboť pachatele vyrušila zaměstnankyně Českých drah. Ten svého jednání tudíž zanechal a bez kořisti z místa utekl. Poškozená utrpěla pohmožděniny obou rukou. Případy kriminalisté vyšetřují jako podezření z trestného činu loupeže, po pachateli nebo pachatelích pátrají.