Násilí, kterého se dopouštěl její druh, se stupňovalo a nabývalo na intenzitě. Několikrát byla žena znásilněna. Útokům bývaly přítomny děti. Okresní soud v Lounech včera projednával případ domácího násilí, kterého se měl údajně dopouštět Přemysl P. na své družce.

Drama trvalo několik let

Několik let jí měl údajně opakovaně slovně a fyzicky vyhrožovat. V listopadu loňského roku ji zatáhl do koupelny, hodil do vany a sprchoval studenou vodou. Poté jí měl vyholit přirození a při tom stále vyhrožovat zabitím. V obývacím pokoji ji napadl koženým páskem, kterým ženu mlátil přes přirození. Vše mělo vyvrcholit nedobrovolným análním stykem. Obžalovaný vše popřel a hájil se tím, že často není doma.

„Pracuji často mimo domov a domů jezdím jednou nebo dvakrát do měsíce. Nikdy jsem na ní žádné zranění neviděl,“ uvedl ve své výpovědi Přemysl P. Soudkyni také řekl, že si všiml, že jeho družka pije. Což žena ovšem popřela.

Jde o vykonstruované obvinění?

Podle P. P. je případ vykonstruovaný, aby ho družka zničila a mohla si nechat dům, ve kterém momentálně žije. „V hádkách mi naznačovala, že když bude chtít, dostane mě do kriminálu. Pak mi do vazby psala dopisy, že chce abych na ni přepsal dům. To jsem udělal,“ pokračoval ve své výpovědi P. P.

Toho listopadového dne přijel muž domů z montáže, protože marodil. „Večer jsme dali děti spát. Družka chtěla jít ještě na chvíli ke kamarádce a pak se zastavit v restauraci pro pivo. Když se dlouho nevracela, vydal jsem se za ní. V restauraci seděla s barmankou a nějakým cizím mužem, zdálo se mi, že je opilá. Chvíli jsem počkal a pak jsme jeli domů. Uložil jsem ji do postele, ale udělalo se jí špatně a pozvracela se. Dal jsem jí dvě facky a vynadal jsem jí. Pak jsem to uklidil. Když se vrátila z koupelny, začali jsme se mazlit a milovali jsme se. Poté jsem usnul,“ líčil obžalovaný.

Budíček udělala policie

Ráno ho vzbudila dcera, že si pro něho přijeli policisté. Podlitiny a rány, která měla žena po útoku na těle, vysvětlil tím, že jí je udělal někdo třetí. Podle poškozené ji obžalovaný týral několik let. Nikdy ale od něj neodešla, protože mu chtěla pomoci. „Vyrůstal od sedmi let po ústavech. Problémy byly už od začátku našeho vztahu, ale nepřipouštěla jsem si je. Chtěla jsem mu pomoci. Omlouval se a brečel, že nechce zůstat sám, že se na něj vykašlala máma, ať ho neopouštím. Několikrát slíbil, že se bude léčit,“ vyprávěla žena.

Odborníci nepomohli

Oba dva spolu několikrát navštívili odborníky a P. P. dostal léky na zklidnění, které ovšem odmítal brát, kvůli práci. „V srpnu roku 2005 mě uhodil tak, že mi prorazil ušní bubínek. Řval na mě, že ho nikdy neopustím, to mě radši zahrabe na smetišti,“ pokračovala žena. Útoky se měly stupňovat. Lékařská zpráva z 31. října potvrdila, že žena byla o dva dny dříve škrcena a znásilněna. „Nevím, jestli jsem byl doma,“ uvedl na dotaz k incidentu obžalovaný. Té listopadové noci skutečně žena ke kamarádce odešla. „Přemysl P. mě požádal, abych cestou přinesla domů pivo. V restauraci jsem se zapovídala s hostinskou. P. P. pro mě přijel mým autem, chvíli jsme tam zůstali a pak jsme jeli domů. Začal mi nadávat. Jakmile jsme dorazili domů zamknul, abych nemohla utéct. Zavléknul mě do koupelny a začal mě sprchovat, aby prý nebyly vidět modřiny. Při tom na mě sprostě řval a vyhrožoval mi. Říkala jsem si, že to skončí, že to musím přežít. Pak mě mlátil páskem a znásilnil mě. Schovala jsem se poté do kuchyně a čekala až usne. Pak jsem běžela ven a zavolala od sousedů policii,“ líčila žena.

Kvůli zjištění dalších důkazů a předvolání svědků, soud odročil případ na polovinu května.