Státní zástupkyni se nepodařilo získat důkazy, které by tomu nasvědčovaly. K líčení se nedostavila ani poškozená, po které je vyhlášeno celostátní pátrání.

Dva roky zneužívání jsou vymyšlené

Dvaapadesátiletý Josef D. stanul opět před lounským soudem a čelil obvinění pohlavního zneužívání nezletilé dívky, svěřené do péče. Muž měl údajně zneužívat od roku 2003 do 2005 tehdy čtrnáctiletou dívku. Společně s dalšími sourozenci byla odebrána rodičům, kteří se o ně nestarali, a svěřena do péče tetě a strýci. Před tím žili se svým otcem v hrozných podmínkách.

Dívka již tehdy měla být pohlavně zneužívána známým. Od svých opatrovníků několikrát utekla a byla umístěna do ústavu a do psychiatrické léčebny. Tam se nikdy nesvěřila, že by byla od strýce zneužívána. Několikrát se do rodiny zpět vrátila.

Svěřování bylo podvodem

V dopise, který dívka napsala sestřenici, uvedla, že si všechno vymyslela. Pro obžalovaného svědčil i přítel jeho nejstarší dcery, který bydlel ve stejném domě jako rodina. Ten si nikdy nevšiml, že by se zneužívání mělo dít. Státní zástupkyně ve své závěrečné řeči shledala, že výpověď dívky učiněná v přípravném řízení není dostačující. Navíc rodina byla často a bedlivě sledována pracovnicemi úřadu péče o dítě, kterým se dívka s problémem nikdy nesvěřila.