Madona v lounském muzeu
KDY: Do 23. ledna
KDE: Oblastní muzeum Louny
ZA KOLIK: 20 korun

Vánoční příběh nám zpřítomňují nejen betlémy s mnoha postavami, ale také zobrazení Panny Marie s Ježíškem. Tyto obrazy a sochy Bohorodičky mají mnohem delší tradici než stavění jesliček o Vánocích. Různé takové milostné sošky ověnčeny legendami jsou uctívány po celý rok, o poutích a při různých příležitostech se nesou v procesí apod. Přijďte si prohlédnout netradiční vánoční výstavu do Oblastního muzea v Lounech, k vidění tam je až do 23. ledna příštího roku. Otevřeno je úterý až pátek od 9 do 17 hodin a o víkendy od 10 do 17 hodin. Plné vstupné stojí 20 korun a snížené 10 korun. 

Adventní výstup na ochoz věže
KDY: Neděle 28. listopadu od 15 do 18 hodin
KDE: Louny
ZA KOLIK: Zdarma

Na Mírovém náměstí v Lounech proběhne v neděli rozsvícení vánočního stromu. Součástí akce bude i výstup na ochoz věže chrámu sv. Mikuláše. „Samotné rozsvícení vánočního stromu proběhne v průběhu nedělního podvečera, adventí trhy byly zrušeny. Vzhledem k omezenému počtu osob a dodržení epidemiologických opatření je možné i nadále realizovat oba zvláštní výstupy na věž. Výstup v 16.30 i 17. 30 hodin platí,“ informovala lounská radnice.

V Hříškově vysázeli stromy, pomohli sportovci i děti.
V Hříškově vysázeli stromy, pomohli sportovci i děti

AKCE JE ZRUŠENA: Žatec rozsvítí vánoční strom, zpívat bude Bohouš Josef
KDY: Neděle 28. listopadu od 13:00 do 18:30
KDE: Žatec
ZA KOLIK: Zdarma

O první adventní neděli proběhne slavnostní rozsvícení stromečku na žateckém náměstí Svobody. Těšit se můžete například na staročeské vánoční trhy, stánky s občerstvením, vánoční tvoření mezi knihami, program dětí z mateřských a základních škol, rozsvícení vánočního stromu a vystoupení populárního zpěváka Bohouše Josefa. Vstupné je zdarma.

Výstava "Cestou 1. československého armádního sboru"
KDY: Do 31. prosince
KDE: KD Podbořany 
ZA KOLIK: Zdarma

Sdružení Čechů z Volyně a jejich přátel, region Podbořany zvou na výstavu Cestou 1. československého armádního sboru. „Seznamte se s cestou příslušníků armádního sboru a osvěžte si svoje znalosti o válečných událostech na východní frontě, kde sehráli velmi důležitou úlohu i volyňští Češi,“ láká autorka Dagmar Martinková. Výstava je k vidění v KD Podbořany do konce tohoto roku a to po telefonické domluvě na čísle 415 214 111, 773 979 972.

KDY:Sobota 27. listopadu od 14 hodin
KDE: Kryry
ZA KOLIK: Zdarma

AKCE JE ZRUŠENA: Rozsvícení vánočního stromu v Kryrech provoní medovina

Kryry rozsvítí vánoční strom v sobotu 27. listopadu. Doprovodný program startuje ve 14 hodin, na náměstí vystoupí třeba malý lidový soubor z Plzně či Klára Kolomazníková. Těšit se můžete na vánoční trhy, vyhodnocení soutěže o nejlepší vánočku či o soutěž o nejkrásnější převlek andílka, Mikuláše a čerta. K dispozici bude medovina, svařák a trdelník.

Retro etikety.
FOTO: Kompot za 4 koruny. Zavzpomínejte na etikety a ceny dob minulých

Ježíškova cesta s DDM Žatec na Boží Dar

Sobota 18. prosince od 8 hodin, sraz v DDM Žatec

Chceš zažít den plný sněhu a zábavy, tak pojeď s námi na výlet na Boží Dar, láká DDM Žatec. Akce s názvem Ježíškova cesta proběhne v sobotu 18. prosince. Sraz je v 8 hodin v DDM Žatec, návrat z Božího Daru asi v 16 hodin. Cena je 260 korun.

Tvrz Divice přivítá Absolonovou a Černockou

Sobota 11. prosince, od 16 hodin, Tvrz Divice

Tradiční adventní setkání s exkluzivním vánočním koncertem na nádvoří romantické Tvrze Divice.  Vánoční písně a sváteční melodie opět zazpívá Monika Absolonová,  Petra Černocká,  Radka Fišarová, Roman Štabrňák a v průběhu večera se navíc tak jako v minulých letech můžete těšit i na další hosty. Atmosféru opět umocní nádherné vystoupení dětského sboru Kvítek Louny, který zazpívá ty nejoblíbenější vánoční koledy, rozsvícený vánoční strom i tradiční tvrzní vánoční trh. Mezi stánky naleznete nejen tradiční adventní občerstvení včetně horkých nápojů, ale také spoustu dárků pro vaše blízké. Chybět nebudou ani vánoční dekorace z našich Květin Za oponou.    Start akce je v 16:00, v 16:30 vystoupí dětský sbor Kvítek Louny, v 18:00 začne velký koncert. Vstupné stojí 599 korun.

Zrušeny byly například tyto akce: Adventní trhy v Lounech, Rozsvícení vánočního stromu v Podbořanech či Mikulášské odpoledne s nadílkou v Blšanech.

Pohádka O Čertovi vás pobaví v lounském kině Svět

Kdy: Sobota 4. prosince od 10 hodin
Kde: Lounské kino Svět
Za kolik: 120 korun

Animované pásmo vánočních pohádek O Čertovi a jiné vánoční pohádky přináší to nejlepší z české animace. Hlavní součástí pásma je pak nejnovější pohádka O čertovi natočená na námět stejnojmenné knihy výtvarníka Pavla Čecha. Santa Klaus je sice milý strejda a leccos dovede, ale do české zimy patří Mikuláš, Ježíšek, koledy, vánoční ozdoby a samozřejmě, že i čerti a kominíci! Pásmo pohádek můžete vidět lounském kině Svět v sobotu od 10 hodin, lístek stojí 120 korun.

Kluziště v Podbořanech je pro malé i velké
Kdy: Denně
Kde: Podbořany
Za kolik: Zdarma

V Podbořanech funguje kluziště s ledovou plochou. Najdete ho v areálu koupaliště a je otevřeno denně od 10 do 19 hodin, v pracovní dny dopoledne je led vyčleněný pro místní školy a školky. Na místě funguje půjčovna bruslí, toalety a občerstvení.

Mikulášská nadílka na žatecké radnici
Kdy: Neděle 5. prosince od 16.30 hodin
Kde: Žatecká radnice
Za kolik: Zdarma

Městské divadlo Žatec připravilo pro děti a jejich blízké předávání mikulášské nadílky v prostorách foayer žatecké radnice v neděli 5. prosince od 16:30 hodin. „Po úvodním přivítání budou registrovaní účastníci zváni (maximálně 6 osob najednou) do prostoru radnice, kde jim bude Mikulášem předána nadílka. Z důvodu probíhajících pandemických opatření se bude nadílka předávat jednotlivě, pro děti s nadílkou je navíc připraven vánoční dárek. Prosíme zájemce o doručení balíčků do pokladny městského divadla od středy 1.12. do soboty 4.12. (od 15:00 do 19:00), kde bude provedena registrace,“ informovalo město na svém webu.