V dopoledních hodinách navštívily knihovnu dvě skupiny předškoláků v rámci programu na podporu čtenářské gramotnosti s názvem Čtenářský klub pro předškoláky. V odpoledních hodinách se na dětském oddělení sešel již potřetí čtenářský klub Knihomolík. Tematicky se nesl v duchu nadcházejících svátků, a to s knihou Vánoce pro kočku. Součástí společného čtení bylo i povídání o přečteném textu a vybarvování Betlému. Na Knihomolíka navázalo Odpoledne deskových her, kde si malí návštěvníci mohli vyzkoušet různé společenské hry.

Již tradičně se od 17.30 hodin ve studovně oddělení služeb pro dospělé sešli na své pravidelné „lekci“ účastníci německé konverzace.

Na závěr aktivitami nabitého dne proběhla zajímavá přednáška paní Jarmily Hokrové, poradkyně pro výživu a suplementaci. Tentokrát se zabývala tématem Diabetu s podtitulem jak mu předejít a mít cukr pod kontrolou. Lektorka se dotkla několika důležitých otázek týkajících se cukrovky, nabídla zajímavou prezentaci a v průběhu celého středečního podvečera probíhala živá diskuze s posluchači.

(mkž)

Rozsvícení vánočního stromu a mikulášská nadílka v Hříškově
Nový betlém v Hříškově namalovaly děti