V tomto případě však nevařili společně senioři a žáci, jako tomu bylo zvykem v předchozích kulinářských akcích, nýbrž žáci vybraných partnerských škol zapojených do projektu. Společně s německými a rakouskými kolegy v rámci posledního společného mezinárodního meetingu připravili žáci GSOŠ Podbořany - Mário Beke, Stela Habichová, Dominik Linc, Lukáš Petrlík a Oleg Lantsuta - vybrané pokrmy získané od seniorů během dvouletého trvání YMOCH projektu.

Na programu byla příprava pokrmů v jejich originální původní verzi a také v moderní, zdravější variantě. Připravené pokrmy pak žáci následně prezentovali všem účastníkům setkání, konkrétně partnerům projektu z Holandska, Irska, Německa, Rakouska, Maďarska a Bulharska.

Tímto společným setkáním se projekt přiblížil ještě více ke svému zakončení. Konkrétní informace z průběhu celého dvouletého projektového období je možné zhlédnout na internetových stránkách školy www.gsospodborany.cz, školním Facebooku či na oficiálních stránkách projektu culinary-heritage.eu.

Eva Pospíšilová
GSOŠ Podbořany