„Myslím. že tohle čekal málokdo - mne nevyjímaje.  A to obzvláště v době, kdy kritériem všeho je „růst růstu" a značka automobilu před garáží. Nicméně je to tak - a  první z několika koncertů, kterými si vydavatelství Guerilla Records jubileum připomene, se odehraje již tuto sobotu 11. září v Lounech v sále restaurace Stromovka, všem místním ovšem známé spíše jako "Bahno", připomíná a upozorňuje sám Lábus. A na oslavu zve.

Co nám může akce slíbit a nabídnout? „Se zajímavým sólovým programem, vzpomínkou na Pavla Zajíčka a jeho legendární skupinu DG 307, kteří se svými 16 alby u vydavatelství Guerilla, tvoří jakousi jeho vlajkovou loď, ale již před lety definitivně ukončil svou činnost, vystoupí Honza "Loukičů, známý z lounských kapel Nevýpar Kovatjezd nebo La Díra). Tepličtí "King Crimson " českého undergroundu, legendární čtyřka AKU AKU, která zde pokřtí své zbrusu nové CD. Jeho kmotrem přitom nebude nikdo menší, než Jiří Řehák, v současné době krajský náměstek pro kulturu a turistický ruch a také fanoušek dobré muziky. 

Děti cizinců se učily český jazyk.
Děti cizinců se učily český jazyk, brzy je čeká víkendový pobyt

Temný světoběžník, teplický rodák Koonda Holaa, odehraje na oslavě dvacítky svůj poslední koncert v Čechách, než na zimu zase zmizí v teplých krajích.  Vystoupí i čím dál populárnější, divoký a originálně maskovaný soubor  Kabaret dr. Caligariho, večírek pak uzavře kapela Svatopluk s nehynoucím odkazem písní Svatopluka Karáska, ovšem přetaveným do značně ejšího hávu. „Však jsou také v její sestavě hudebníci, kteří prošli třeba kapelami Abraxas nebo Půlnoc.,“ připomíná Vláďa Lábus.

Vše vypukne po 17 hodině a křtít se na Bahně bude také premiérově první vinyl, který Guerilla vydává: The Plastic People Of The Universe - Magické noci. Jedná se o živé dvojalbum z roku 1997. Novinku komorním setem z plastikovských písní pokřtí dvojka Jiří "Kába" Kabeš a Joe Karafiát právě z Plastic People programem sestaveným výhradně pro Louny. „No a samozřejmě bude možno zakoupit i další novinky z vydavatelství Guerilla Records. A protože slavíme 20 let, tak to bude s dvacetiprocentní slevou,“ doplnil Lábus.

Radek Strnad