Odstranění trafostanice pomůže především okolí koncertního sálu. „Díky tomu u něj vznikne důstojný prostor, který ponese jméno prvního rektora Janáčkovy akademie múzických umění Ludvíka Kundery,“ okomentovala brněnská primátorka Markéta Vaňková.

Odborníci nyní posuzují hodnotu obou nemovitostí. „Rozdíl ceny jsou zástupci hotelu International připraveni doplatit penězi. V domě, který získají, nejsou žádné byty. Jedná se o obchodní a kancelářské prostory,“ uvedl radní města Róbert Čuma.

Město Brno získalo stavební povolení na výstavbu koncertního sálu Janáčkova kulturního centra, které už má hotovou hrubou stavbu podzemních garáží.
Nový sál v Brně je o krok blíž. Janáčkovo kulturní centrum má stavební povolení

V domě ve Starobrněnské ulici sídlí například Vibe club. „Máme smlouvu ještě zhruba na sedm let. Pokud to tak zůstane, budu rád. Obecně mi ale nepřijde dobré vzdávat se domů,“ poznamenal provozní klubu Daniel Kolář.

S majiteli hotelu International se redakci nepodařilo spojit.

Nová koncertní síň vyroste na rohu Besední a Veselé. Sloužit má především Filharmonii Brno. Jeho kapacita bude přes tisíc diváků. Projekt má platné stavební povolení, se zahájením stavby vedení města počítá do dvou let.