Traktorovou radlici museli nasadit také na horskou silnici pod vrcholem Soláň ve Vsetínských Beskydech a do okolí Velkých Karlovic. Do středečních 10 hodin dopoledne silničáři v horské části Valašska pluhovali a sypali celkem sedmadvacet kilometrů vozovek, přičemž spotřebovali 5,5 tuny inertního posypového materiálu.

„Říjnové zásahy při zimní údržbě silnic jsou poměrně výjimečné, ale čas od času si to vývoj počasí vyžádá,“ poznamenal provozně-technický náměstek Ředitelství silnic Zlínského kraje Radek Berecka.

Vytrvalý déšť ve Zlínském kraji zaplavil cesty, zvedl hladiny řek. Zaplavené garáže Hony II ve Zlíně Jižních Svazích.
Zatopené sklepy a garáže, auta v lagunách. Voda hrozí dál, srážky jsou rekordní

I když silničáři v říjnu ještě nedrží pohotovost a pro úklid sněhu neplatí ani žádné zákonné limity, každá Správa a údržba silnic musí podle něj i s touto možností počítat a mít alespoň minimální počty zimní techniky k dispozici.

První sněhová nadílka už v polovině října nicméně silničáře přece jen trochu „vylekala“. Na krajských silnicích se totiž ještě dokončuje řada investičních staveb a silničáři doufají, že práce na stavbách budou moci ještě nejméně měsíc bez sněhu a mrazu pokračovat.

Zatopený a neprůjezdný podjezd - tzv. myší díra - ve vsetínské místní části Poschla; středa 14. října 2020
Myší díru zaplavila voda, zkomplikovala dopravu také u Bystřičky
Na Pustevnách v Beskydech napadl 13. října 2020 první sníh.
V Beskydech už pěkně sype. Podívejte se na nadílku na Pustevnách