„Kolem dvanácté měla skončit hudební produkce, ale všechny stage zatím neztichly. Lidé se ovšem pomalu rozjíždějí domů,“ okomentovala situaci, která na místě panuje, policejní mluvčí Lucie Nováková. Na místě stále zůstávají stovky lidí. 

Sobotní technopárty na Benešovsku.
Policie při technoparty na Benešovsku odhalila opilé řidiče

V katastru obce Hlaváčkova Lhota tak stále probíhá technoparty, kterou organizátor akce pořádá na soukromém pozemku se souhlasem vlastníka. Nedá se tak s jistotou tvrdit, že jde o nepovolenou akci. Policisté jsou však stále na místě a dohlížejí na hladký průběh i ukončení zábavy. Přijel i antikonfliktní tým.

V neděli po osmé ráno bylo na místě asi 900 lidí. „Během noci policisté zkontrolovali 79 osob a 55 řidičů vozidel. Čtyři řidiči byli pod vlivem návykových látek. V důsledku hlučné hudební produkce policisté přijali čtyři oznámení rušení nočního klidu,“ vysvětlila Nováková.

Policisté louku, na které technoparty probíhá monitorují s využitím Letecké služby ČR a dronu. V noci ze soboty na neděli nedošlo k závažnějším problémům. Strážci zákona spolupracují s Krajskou hygienickou stanicí, s pořadateli akce, s majiteli pozemků a místní starostkou.

Nulová tolerance 

Během dne budou kontrolovat odjíždějící účastníky a měřit jim hladinu alkoholu a dalších návykových látek v krvi. Antikonfliktní tým také rozdává letáčky s upozorněním na nulovou toleranci alkoholu a dalších návykových látek v krvi.

U Hrocha bylo v pátek živo. Přijeli Plavci.
U Hrocha bylo v pátek živo. Přijeli Plavci

Do Hlaváčkovy Lhoty se technaři sjížděli už od pátku. V sobotu dopoledne tam bylo 2000 lidí. V pátek ani v sobotu nedošlo k vážnému porušení veřejného pořádku, objevilo se jen pár ojedinělých drobností.