Trenér David Holeček přivítal 18. července na prvním tréninku 13 hráčů. Kromě jednoho zraněného hráče byli ostatní na dovolené, nebo si plnili pracovní povinnosti. Trénovat se bude dvakrát v týdnu a to v úterý a ve čtvrtek. Kádr hráčů by se proti minulé sezóně neměl měnit.

Dobroměřičtí si trochu prodloužili nedohranou sezónu účastí v Korona Cupu, ve kterém trochu nečekaně skončili až třetí, když vypadli v semifinále po penaltovém rozstřelu s celkem Lenešic.

Sérii přípravných zápasů odstartují na turnaji v Ledvicích. Zde je 25. července čeká jako první soupeř TJ Krupka, která hraje o soutěž výše, tedy krajský přebor. Utkání je naplánováno na 11. hodinu. Na stejný den je naplánován i další zápas. Podle toho, jak dopadne zápas s Krupkou, bude následovat duel o první, případně třetí místo. Soupeřem bude někdo s dvojice celků FK Jílové – Viktorie Ledvice. Utkání se budou hrát od 14, případně 16 hodin.

Také další příprava bude turnajová. Na hřišti v Křešicích nastoupí dobroměřičtí v sobotu 1. srpna od 9:30 nejdříve proti celku Horního Jiřetína a podle výsledku pak od 14, případně od 16 hodin proti jednomu z celků FK Schoeller Křešice – SK Roudnice.

Pak se konečně fotbalisté Dobroměřic představí i svým příznivcům. V sobotu 8. srpna od 10:30 nastoupí na domácím trávníku proti ASK Lovosice, působící v krajském přeboru. Poslední přípravný zápas mají dobroměřičtí naplánován na neděli 16. srpna od 17 hodin, kdy nastoupí na hřišti účastníka přeboru Středočeského kraje SK Lhota.

K prvnímu mistrovskému utkání v A skupině fotbalové A třídy by měli fotbalisté Dobroměřic nastoupit v sobotu 22. srpna od 17 hodin v Rumburku.

Autor: Jaroslav Tošner