„Má fazónu, dal by teď gól i z auta! Těch branek by mohlo být mnohem víc, ale on není sobec, dokáže i přihrát, když vidí lépe připraveného spoluhráče. Ale ty jeho góly jsou zásluhou celého týmu,“ říká trenér Dobroměřic David Holeček, který v zimě zanechal hraní a po Aloisovi Šebkovi převzal trenérskou taktovku. „Najednou jsem si všiml, že Ondra je gólový. Z postu obránce jsem ho proto dal do útoku a od té doby mu to pálí. Navíc je hodně pokorný a pracovitý, po tréninku si ještě přidává. Říkám mu, ať si to užívá, protože bůh ví, jak taková forma může dlouho trvat. Ale teď je fakt nahoře. Dává jeden, dva, nebo tři góly zápas co zápas. Přeju mu to, i později nějaký lepší tým,“ chválí Holeček svého svěřence.

Dobroměřice (v bílém) deklasovali svého soupeře sedmi brankami z nichž hned pět dal nezadržitelný Ondřej Matyáš.
FOTO: Dobroměřice bavily diváky, zaskvěl se pětigólový útočník Ondřej Matyáš

„Je to takový vesnický buran, je ze Zeměch. Myslím to v dobrém, vždy si spolu hezky povídáme. Říkám mu, že jezdí na tréninky na ovci, on se směje. Jí králíky, má ránu jako z děla! Umí to z voleje, mezi nohy, podél brankáře. Je levák, tak si míč navádí na levou,“ pokračuje kouč.

Dobroměřicím se daří, úvodní dva duly vyhrály, na předměstí Loun je výborná nálada. „V prvním kole v Rumburku to nebylo optimální, tam jsme si mysleli, že jim dáme bůra a pojedeme domů. Tak jsme si sedli, něco si řekli. Že dáme Liběšicím sedmičku, to jsme nečekali. Ale je to teprve začátek soutěže, jedeme dál,“ zdvihá Holeček varovný prst. 

Fotbalisté Loun (v oranžovém) drama nepřipustili a po bojovném výkonu hlavně ve druhém poločase brali plný počet bodů.
FOTO: Louny porazily doma Ostrov 5:2. Kouč Kudela byl spokojený