Od úvodního hvizdu byli hosté aktivnější a zatlačili domácí na jejich polovinu. Ve 20. minutě zahrávaly Srbice rohový kop. Ten se jim sice moc nepovedl, byl hodně přetažený, ale jeden z hráčů Domoušic zahrál ve vápně rukou a kopala se penalta. Tu Egrt bezpečně proměnil. Inkasovaná branka domácí nakopla. Vyrovnali hru a pokoušeli se dostat před branku. To se jim dlouho nedařilo, až ve 36. minutě se Exner zbavil svého strážce Kasala a v pádu, střelou na bližší tyč prostřelil Zdeňka v bráně. Dvě minuty před koncem předvedl velmi pěknou akci po levé straně Soukup, který podržel balón, pronikl do vápna, našel před brankou volného Poura a ten poslal domácí do vedení. Radost jim však nevydržela dlouho. O vyrovnání se gólem do šatny postaral Egrt.

Už v prvním poločase sudí Čáka evidentně utkání nezvládal a situace na hřišti gradovala po přestávce.

Modeláři navštívili lounskou knihovnu, akce děti bavila.
FOTO: Modeláři navštívili lounskou knihovnu, akce děti bavila

Začátek druhé půle domácí opět zaspali. V 56. minutě zastavili útok Srbic jen za cenu faulu. Hosté tak dostali výhodu přímého kopu. Míč se dostal ve vápně k Jelenovi a ten přízemní střelou překonal Petra Junka. Ani tato branka hráče Doumoušic nezlomila a ti se snažili o vyrovnání. Běžela 71. minuta a v ní zahrával Exner rohový kop z pravé strany. Míč propadl Zdeňkovi mezi rukama a důrazný Soukup jej dopravil za jeho záda. Jenže netrvalo dlouho a hosté si vzali vedení spět. V 73. zahrávali rohový kop oni, obrana Domoušic jej nedokázala odvrátit a Egrt hlavou završil hattrick. Od 77. minuty dohrávali hosté bez vyloučeného Kasala, který musel hrací plochu opustit po druhé inkasované žluté kartě. Hřiště pak musel opustit i domácí Pour, který však odkulhal po zákroku O. Švábenského. Krátce nato měli domácí velkou šanci na vyrovnání. Po dalším rohu zahrál jeden z hostujících hráčů ve vápně rukou, ale píšťalka zůstala němá a pomezní jen pokrčil rameny. Další šance už nepřišla ani ve dvouminutovém nastavení a tak si hráči Srbic odvážejí cennou a zaslouženou výhru.

Domoušice nyní mají na čela tabulky už jen šestibodový náskok před druhým Vilémovým a v příštím kole jedou na hřiště nepříjemné Modré.

„Co říci? Dostáváme tak jednoduché góly. Neubráníme standardku. Soupeř byl ale lepší. Utkání poznamenal svým výkonem rozhodčí. Na jedné straně penaltu pískne, na druhé straně jí nevidí, i když soupeř sám čekal, co udělá. Horší je, že nevíme, s kým budeme za týden hrát. Pour má zraněný kotník a Filip (Schettl) na tom také není dobře,“ uzavíral zklamaný trenér Domoušic Pavel Schettl.

Petr Čech slaví čtyřicáté narozeniny
OBRAZEM: Proslavil se zákroky a helmou. Legendární Čech slaví životní jubileum

Sokol Domoušice – Sokol Srbice 3:4 (2:2)

Branky: 36. Exner, 42. Pour, 71. Soukup – 20. z PK, 44. a 73 Egrt, 56. Jelen. Rozhodčí: Čáka – Reiner, Bican, ŽK 3:6, ČK Kasal,120 diváků.

Sokol Domoušice: P. Junek – Kubiska (79. Mirga), Pechát, M. Junek, F. Schettl – Soukup, Holman, Kotlan, Exner – Pour (85. Uhlík), Hankocy (63. Kukačka).

Sokol Srbice: Zdeněk – Kasal, Khaur, O. Švábenský, Fišer – Batelka, A. Švábenský, Jelen, Martykán, Zigmund - Egrt.

Jaroslav Tošner