Podle Etické komise FAČR si Laňka nechal v roce 2020 slíbit úplatek 40 tisíc za ovlivnění zápasu Vyšehradu, za který tenkrát hrál, a Prostějova. „Došli jsme k závěru, že si hráč nechal slíbit za ovlivnění utkání úplatek ve výši 40 tisíc korun. Byť tento úplatek následně nepřijal, tedy nedošlo k předání plnění, tak už to samotné nechání si slíbit úplatek je pro nás disciplinárním přečinem," vysvětlil předseda komise Jan Eisenreich. 

Fanoušci na fotbale Teplice - Plzeň
FOTO A VIDEO: Byli jste na fotbale v Teplicích? Najděte se na fotkách!

Laňkovi Etická komise FAČR vyměřila v březnu pokutu 40 tisíc korun, zároveň nesmí dva roky nastupovat v soutěžích, které řídí FAČR. Odchovanec Teplic se proti rozhodnutí odvolal, odvolací komise ale trest potvrdila. Na základě tohoto rozhodnutí FK Teplice s Denisem Laňkou rozvázal smlouvu, do té doby ctil presumpci neviny.

Co říká disciplinární řád? Pro Laňku platí především bod pět.

Co říká disciplinární řád?Co říká disciplinární řád?Zdroj: FAČR

Laňka ale fotbal hrát nepřestal, trest se totiž netýká přípravných zápasů a turnajů. 16. a 17. července se tak objevil na 27. ročníku tradičního turnaje v malém fotbalu CHLMF CUP 2022 v Chomutově, kde se s dvaceti brankami stal v dresu vítězného Atletica Most nejlepším střelcem. A v sobotu startoval v Modlanech na Memoriálu Petra Škohela a Heinze Urbana. Nastoupil za Sokol Srbice, které v krajském přeboru patří k nejlepším týmům. Svou kvalitu potvrdily i v Modlanech, kde vyhrály oba zápasy. Laňka byl jedním z nejlepších hráčů podniku, na hrotu útoku byl pro soupeře stálou hrozbou. 

Denis Laňka při utkání se Slavií Praha
Laňka v tom lítá. Večírky, brutální fauly, prostředníčky v Ústí. A teď úplatky?