Utkání v Dobroměřicích bylo po většinu hrací doby v režii hostujícího celku.Neštěmice. Ty měli sice územní převahu a vypracovali si řadu rohových kopů, ale do šance se dlouho nemohli dostat. Jako první se do ní dostal ve 24. minutě Stehlík, který prošel až do malého vápna, ale jeho střelu vykopl Bouček na roh. Ve 35. minutě byl ve vápně domácích faulován Memeti a Lácha z nařízeného pokutového kopu otevřel skóre utkání.

Domácí za celý první poločas nedokázali ohrozit branku soupeře. Pokud vystřelili, tak před vápnem a jejich pokusy dokázala obrana Neštěmic blokovat

Úvod druhé půle už byl v podání domácích podstatně lepší. Už po pěti minutách se dostal do šance Matyáš, ale trefil jen nohy gólmana Čermáka. O čtyři minuty později prošel přes Humla Myšák, ale jeho nedůrazná střela skončila v Čermákově náruči. A pak udeřili hosté. Dvě okénka v obraně znamenala dvě branky a autorem obou byl Patrik Lácha. Tomu obrana dala ve vápně dostatek prostoru a střelec takových kvalit nabízené šance využil. Lácha měl blízko i ke čtvrté brance, ale dvě minuty před koncem trefil jen Boučkovi nohy.

Dobroměřický útočník Jakub Valta se trefil v prvním poločase proti Kryrům čtyřikrát! Foto: archiv JV
Armáda dostala přednost. Ale góly chci dál střílet, ví Valta. Dal čtyři za půli

Neštěmice zůstávají stále ne druhém místě tabulky, Dobroměřice jsou čtvrté. K příštímu utkání jedou do Libouchce, který je jen o tři body pátý.

„Dneska šedesát minut pěknej fotbal. Navzdory prohře musím kluky pochválit. Bohužel jsme to málo šancí nedokázali využít na rozdíl od Neštěmic, kterým jsme všechny branky doslova darovali,“ uzavřel po prohraném zápase trenér David Holeček.

FK Dobroměřice - FK Český Lev Neštěmice 0:3 (0:1)

Branky: 35. z PK, 68. a 71. Lácha. Rozhodčí: Červený - Hrneček, Šimeček, ŽK: 3:2, 100 diváků.

FK Dobroměřice: Bouček - Plachý, Reh, Vild, Pergl - Myšák (67. Valta), Hanzlíček (79. Kamír), Maliňák, Votruba (60. Štekl) - Lazarik (79. Čimpera) , Matyáš.

FK Neštěmice: Čermák - Jakub Bubla, Lehký, Bernášek, Reischel - Huml (62. T. Klaser), Lácha, Memeti, Pavlíček, M. Klaser (77. Jan. Bubla) - Stehlík (46. Řezníček).

Jaroslav Tošner