Domácí od úvodního hvizdu do utkání doslova vlétli a zatlačili svého soupeře před jeho branku. Už ve 3. minutě přišla rychlá kombinace po ose Trup - Lesniak - Soukup, na jejímž konci posledně jmenovaný střelou na zadní tyč vstřelil úvodní gól utkání.

Běžela 9. minuta. Hosté zahrávali rohový kop, ale k míči se dostali domácí a rychlík v podání Zícha s Lesniakem ujel přihlížejícím zadákům Jílového. Zícha přistrčil svému spoluhráči, ten chladnokrevně prostřelil vyběhnuvšího gólmana Smutného.

Ještě v následující pětiminutovce pokračoval tlak domácího celku, ale postupně nasazení upadalo a v závěru první půle byli naopak aktivnější hosté. Ti se však do vyložené šance nedostali a pokud vystřelili na branku, tak si s jejich pokusy snadno poradil Pokorný hájící branku Loun.

Ilustrační foto
V Modré rozhodla o výhře fotbalistů Loun úspěšná Trupova penalta

Do druhé půle poslal trenér Kudela druhého útočníka Nykla, který vystřídal Pergla a do obrany se stáhl Jakub Suchý, kterému role záložníka příliš neseděla. Nykl se dostal do obrovské šance v 58. minutě, ale při pokusu přelobovat gólmana Jílového přestřelil i branku. Tím byl příděl šancí na obou stranách vyčerpán a domácí si tak na své konto připsali povinné tři body.

„Dnes to byla povinná výhra. Měli jsme dát minimálně čtyři, pět branek, ale po úvodní desetiminutovce a dvou brankách zavládlo opět sebeuspokojení z rychlého vedení. Naštěstí dobře fungující obrana soupeře k ničemu nepustila. Šance měli proměnit Zícha a pak i Nykl. Citelně nám chybí zraněný Popovič. Je to tvořivý hráč a bojovník, který dokáže strhnout spoluhráče,“ hodnotil utkání a výkon svého celku Zdeněk Kudela, trenér Loun.

FK Louny - FK Jílové 2:0 (2:0)

Branky: 3. Soukup, 9. Lesniak
Rozhodčí: Provazník - Flade, Šmíd. ŽK: 1:4. Diváci: 130

Louny: Pokorný - Fiřt, Krejčík, Vokurka, Pergl (46. Nykl) - Zícha (80. Kubiska), Suchý, Trup, Pospíšil, Soukup - Lesniak (90. Tesař)

Jaroslav Tošner