FK Louny

Po podzimní části je nejvýše v tabulce celek Loun, který nasbíral úctyhodných 43 bodů, navíc ho zdobí impozantní skóre 43:9.
Lounští fotbalisté zahájí přípravu v polovině ledna a jejich příznivci se na ně mohou přijít podívat již v sobotu 26. ledna. Na tento den od 11 hodin je naplánováno první přípravné utkání. V něm svěřenci kouče Zdeňka Kudely přivítají na své umělce celek Oldřichova, který je po podzimu na druhé příčce A skupiny I. A třídy. Následující sobotu se Louny představí od 11.00 na hřišti Brozan, kde nastoupí proti domácímu Sokolu, který přezimuje na předposledním místě ČFL. Další sobotu, 9. února, nastoupí Louny od 11 hodin v Teplicích proti domácímu výběru U 21, účastníkovi Juniorské ligy. Louny změří síly také s mužstvem Lhoty, účastníkem přeboru Středočeského kraje, v tabulce okupující třetí příčku. Utkání se hraje 16. února od 12.30 na umělém povrchu v Rynholci. Po sérii venkovních zápasů se FK Louny ukáže opět na domácí ploše, na kterou si pozval na sobotu 23. února celek Mostu. Klub se slavnou minulostí nahradil pro tuto sezonu Louny v divizní skupině B. Most je v tabulce předposlední a bude v jarní části bojovat o záchranu.

Posledním soupeřem lídra krajského přeboru bude tým Králova Dvora. Na hřišti 11. týmu ČFL odehrají Louny svůj zápas v sobotu 2. března od 11 hodin.
První jarní mistrovský zápas čeká Louny o týden později, doma nastoupí proti Baníku Modlany.

Lucie Svěcená.
Svět nevyšel, Evropa a pohár ano. Takže tak napůl, hodnotí sezonu Svěcená


Slavoj Žatec

Po podzimu dvanáctý celek tabulky Slavoj Žatec se hodně trápil. Ještě před koncem podzimní části od mužstva odešel trenér Karel Chlad a na uvolněné místo nastoupil Pavel Koutenský, který se po letech strávených v Baníku Souš a Tatran Rakovník do Žatce vrátil.

Slavoj zahájí přípravu jako první z klubů Lounska a již 12. ledna od 11. hodin nastoupí v Mostě proti domácímu celku U 19. I dalším soupeřem Slavoje bude celek z Mostu. Tentokrát to bude výběr U 17 a utkání se bude hrát 30. ledna od 17.30 na umělém trávníku v Žatci. Pak čeká fotbalisty Slavoje tradiční halový turnaj v německém Erbisdorfu, který se hraje 9. února. Následující sobotu, tedy 16. února, se Žatec představí na domácím hřišti, od 14 hodin se na něm střetne se třetím celkem B skupiny 1. A třídy, Sokolem Domoušice. V sobotu 23. února v 11 hodin bude Slavoj hostit 1. FC Spořice, které jsou po podzimu páté v B skupině I. A třídy. Posledním soupeřem Žateckých bude Proboštov, osmý v A skupině I. A třídy. Do jarních bojů o body vstoupí Slavoj Žatec na hřišti Jiskry Modrá.

FK Dobroměřice

Třetím celkem, působícím v Krajském přeboru Ústeckého kraje, je nováček soutěže FK Dobroměřice. Jeho cíl v jarní části je jasný: posbírat co nejvíce bodů a udržet soutěž i pro další fotbalovou sezonu. Dobroměřice přezimují hned za Žatcem na 13. místě, když na Slavoj ztrácejí pouhý bod. Získaly 14 bodů při skóre 18:27.

Dobroměřičtí se po zimní přestávce sejdou na zahajovacím tréninku 20. ledna a Již v sobotu 26. ledna od 11.30 nastoupí na hřišti divizního Ostrova, který je ve skupině B třetí od konce a bude bojovat o udržení.

Krasobruslařská soutěž Lounská bruslička
Lounská bruslička se pojede už v sobotu

Pak mají fotbalisté Dobroměřic naplánované soustředění v Heřmanicích. Jeho termín? 31. ledna – 3. února. V Heřmanicích se v sobotu 2. února od 14 hodin střetnou s celkem Chrastavy, která je po podzimu devátá z dvanácti celků Krajského přeboru Libereckého kraje. Další sobotu, 9. února, nastoupí v Brozanech proti celku Slaného, podzimnímu vicemistrovi Středočeského kraje.

16. února od 14 hodin budou hrát Dobroměřice s Roudnicí nad Labem. Dějištěm přípravného duelu bude Roudnice, kde se domácí snaží bojovat o postup do krajského přeboru. Zatím jsou třetí, na vedoucí Neštěmice ztrácí jen dva body.

Další sobotu (23. února) nastoupí Dobroměřičtí od 11.00 v Bílině proti Viktorii Ledvice. Viktoriáni jsou po podzimu šestí v B skupině I. A třídy. Posledním soupeřem zimní přípravy bude tým Tuchlovic, který působí v přeboru středních Čech a přezimuje až jedenáctý.

Pak už FK Dobroměřice čeká boj o jarní body. V prvním utkání jara na svém hřišti přivítá nevyzpytatelný celek Brné.

Jaroslav Tošner