Domácí Louky se během úvodní půl hodiny ujaly vedení. Pět minut před koncem poločasu však přišel klíčový moment zápasu – hosté nebyli spokojeni s verdiktem hlavního rozhodčího, po faulu u středu hřiště hrající trenér Veselé Tomáš Dujka toto rozhodnutí hlasitě okomentoval. Jak je uvedeno v zápise o utkání, během několik vteřin měl vyřknout následující slova, za což v krátkém sledu obdržel dvě žluté karty. „Co to pískáš? Jsi normální? To nebyl faul, nauč se pískat…Ty fakt neumíš pískat, nauč se to. Není možné, jak to pískáš."

Jen o pár okamžiků později se vyloučení Dujky nelíbilo hostujícímu brankáři Petru Červenkovi. „Ty deb..e zelený, na co si tu hraješ, ty si fakt z..d," stojí rovněž v zápise o utkání.

Fotbalisté Mladcové (v modročervených dresech) v 9. kole I. B. třídy skupiny B zvítězili v Jaroslavicích 3:1.
Podívejte se: Hlavní rozhodčí v Jaroslavicích změnil verdikt pomezního

Rychlé vyloučení dvojice zkušených hráčů rozlítilo hostujícího asistenta trenéra Tomáše Gajdošíka. „Ty zm..e, ty ču..u, ty kreténe, ty si taký kretén vy.....ý. Ty si úplný k…t. Po zápase si tě počkám a zabiju tě. Ty z…e jeden zk.....ý," prohlásil podle zápisu o utkání Gajdošík směrem k hlavnímu rozhodčímu. Po udělení červené karty navíc ještě chtěl fyzicky napadnout přímo arbitra duelu. Vše měl opakovat po ukončení prvního poločasu.

Vyjádření činovníků klubů

Michal Novák, vedoucí mužstva SK Louky:
„Ve 40. minutě defacto krásný zápas před početnou kulisou skončil. Veselským hráčům se nelíbil nic neřešící verdikt sudího na půlící čáře, proti kterému protestoval zkušený Dujka a v krátkém sledu za své průpovídky viděl dvě žluté karty. Své si přisadil i gólman hostů Červenka a viděl rovnou kartu červenou. Na lavičce to nevydržel asistent trenéra Gajdošík, který za své dlouhotrvající nadávky dostal červenou kartu. Domácí, hostující hráči i pořadatelská služba jej museli držet, aby nedošlo k inzultaci sudího.

Veselští hráči chvíli dokonce přemýšleli, že zápas ukončí, ale bohužel se hrálo dál a hned po rozehře to odskákal R Kadlík., do kterého jeden z hráčů Veselé zajel tak, že s podezřením na zlomený kotník jej odvezla sanitka k vyšetření.

Poločasová přestávka a hlavně odchod do kabin se nesla opět v duchu nepříčetnosti hostující lavičky a došlo k rozmíškám, nicméně do druhé půle se nastoupilo a zápas se nakonec dohrál."

Fotbalisté Dolní Lhoty (v bílých dresech) proti Štípě stáhli dvoubrankovou ztrátu, stále se tak drží na předních příčkách tabulky.
OP: Pachuť z bodu, deset hráčů i historická trefa předsedy

Zdeněk Kučera, sekretář TJ Sokol Veselá:
„Nechali jsme se vytočit žalostně nepřesným a arogantním rozhodčím Štipčákem a bylo po zápase. Pískáním nefaulů a nepískáním faulů dostal hráče Veselé tam, kam chtěl - do psychického vypětí a pak jednal - více než 50 minut jsme hráli v devíti a s levým bekem v bráně. Jinak to výsledkově dopadnout nemohlo. Neznám okolnosti, proč se tak stalo, ale od středy do sobotního rána měl delegaci na toto utkání pan Jakub Kadlčák. V sobotu dopoledne před utkáním došlo ke změně a byl k tomuto utkání delegován rozhodčí, který letos ještě I.B třídu nepískal."