Oba celky totiž měly za to, že v sobotu hrají na půdě soupeře. Hranice tak po příjezdu na místo konání nechápavě zíraly na prázdný stadion jasného vítěze krajského přeboru, borci ze Šternberka zase marně hledali svého divizního soka.

„Taky se nám to stalo poprvé v životě. Vracel jsem se z dovolené, ještě z pátku na sobotu jsme si s trenérem Hranic vše potvrdili, dohodli se na dresech a všem ostatním,“ smál se trenér Šternberka Ivo Lošťák.

Na vině zkrátka byla chyba v komunikaci. Stane se.

Duel se tak nakonec odehrál ve středu v Mladějovicích u Šternberka.

A „domácí“ hráči možná v jeho průběhu začali litovat, že se oba trenéři jednomyslně shodli na nutnosti náhradního termínu. Hranice zničily Šternberské poměrem 8:0.

„Bohužel se nám nepodařilo hrát v kompletní sestavě, chybělo pět hráčů základní jedenáctky. Taky se projevilo, že soupeř trénuje delší dobu, my jsme měli za sebou dva tréninky. Ukázala se kvalita Hranic, byla radost se na ně dívat. Tak nějak jsme hráli my celý loňský podzim,“ posteskl si Ivo Lošťák.

Jeho tým po polovině krajského přeboru vyhrál patnáct ze šestnácti utkání. Zdálo se, že postupu jeho týmu do divize může zabránit jedině vyšší moc. Což se také nakonec stalo.

Předseda FK Šternberk Radek Pallós
Šéf fotbalového Šternberku Pallós: Čeká nás nejistota, ale hráči mě potěšili

"Správná facka"

Hranice se už od koronavirové pauzy pilně připravují na nový ročník divize E, v němž chtějí zaútočit na tu úplně nejvyšší příčku. A v Mladějovicích to ve středu bylo znát.

„Šternberku jsme nepůjčili balon, prakticky jen běhali, otrávili jsme jim to. Dostali třetí a čtvrtý gól, pak už asi byli znechucení, sesypali se a závěr vypustili,“ řekl k až překvapivě vysokému triumfu hranický kouč Radek Fojtů.

Hranice k ofenzivní smršti přidaly i druhou ubráněnou nulu vzadu v řadě.

„Byl to soupeř, který hraje o třídu níže, chtěl jsem, ať nedostaneme gól. Pokud chceme hrát o první místo v divizi, musíme dostávat méně branek, dopředu jich dáváme dost. Doufám, že to takto bude pokračovat,“ dodal Fojtů.

Ve Šternberku ovšem počítali důležité absence. Nehráli brankář Kopřiva, stoper Drmola, Michal Čapek, Vojtěch Kamas a další dvě posily.

„Na druhou stranu jsme dostali správnou facku, ze které bychom se měli poučit. Kluci viděli, že silnější soupeř z vyšší soutěže trestá každou chybičku,“ hledal Ivo Lošťák pozitiva.

Šternberku dokonce momentálně chybí tolik hráčů, že Lošťák musel odvolat sobotní duel v Olešnici. Zato Hranice se těší na atraktivního soupeře. V sobotu od 10 hodin vyzvou na hřišti v Ústí rezervu ligového Zlína.

Fotbalisté Šternberka. Ilustrační foto
Fotbalový Šternberk dostal ránu a krvácí. Postupový sen se rozplynul

FK Šternberk – SK Hranice 0:8 (0:2)

Branky: Marek 2, Ligač 2, Vavřík, Tilkeridis, Heřmánek z pen., Kundrát z pen.

Šternberk: Venclík – D. Kuba, M. Kuba, Samek, Hlaváček – Gábor, Vašička, Tögel, Zifčák – Fencl, Kryl. Střídali: Malina, Obšivač, P. Smrček. Trenér: Ivo Lošťák.

Hranice: Tomečka (46. Páleník) – Vavřík, Kundrát, Kuchař, Bezděk – Šišlák, Cagaš – Ligač (46. L. Lasovský), Heřmánek, Marek – Tilkeridis (60. Skácel). Trenér: Radek Fojtů.