Současnému hráčskému agentovi, který zastupoval i Patrika Hellebranda, bylo 47 let. Podle informací Deníku je příčinnou úmrtí cévní mozková příhoda.

Švach patřil mezi velké bojovníky a srdcaře. Většinu kariéry prožil v rodném Zlíně. Kromě mateřského oddílu působil také v Dukla Praha a Opavě. Zahraniční angažmá si vyzkoušel ve slovenských Piešťanech a Ženisu Astana. V létě 2008 zamířil do Kroměříže.

V české nejvyšší soutěži celkem odehrál 189 utkání. Dres Zlína navlékl i v památném dvojzápase Intertoto Cupu se slavným Atléticem Madrid. Z pozice obránce nastřílel za ševce šestnáct branek, což z něj dodnes dělá druhého nejlepšího střelce klubové historie, lepší je s 22 brankami jen útočník Tomáš Poznar! 

Po skončení aktivní kariéry se věnoval práci hráčského agenta.

„Po hráčské a trenérské kariéře jsem se dostal profesně a vnímáním na jinou stranu fotbalu, než jsem znal předtím. Práce mě ale naplňuje a baví hodně, protože se pořád točí okolo fotbalu, který profesně dělám už od svých osmnácti let. Fotbal je vlastně jediné, co dělám a doufám, že mě ještě dlouho bude bavit dál,“ uvedl v rozhovoru pro Deník v polovině prosince.

V agentuře Sport Invest měl na starosti řadu zlínských fotbalistů, zastupoval také hráče Zbrojovky Brno nebo Vysočiny Jihlava. V zimě se podílel na přestupu talentovaného záložníka Patrika Hellebranda ze Slovácka do Slavie.

„První dotek má určitě nejlepší v celé republice a je naprosto srovnatelný s top hráči v Evropě. Dále má výborné klamání tělem, driblink s míčem a také kreativitu s velmi dobrým vnímáním prostoru a přihrávkou,“ chválil tehdy mládežnického reprezentanta.

Další talenty už bohužel pro český fotbal neobjeví. Švach totiž ve čtvrtek nečekaně zemřel.

„FC Fastav Zlín si nesmírně váží všech služeb, které v jejím dresu Jaroslav Švach odvedl. V rámci sobotního utkání s Baníkem Ostrava uctí celý klub památku Jaroslava Švacha minutou ticha. Navždy si tě budeme pamatovat nejen jako hráče, ale i jako osobnost," stojí v prohlášení na klubovém webu. 

Čest jeho památce.