„Uklízíme škody kolem domů,“ hlásil v pátek dopoledne do telefonu současný trenér divizní Břeclavi.

Tornádo se obcí s asi šestnácti sty obyvateli prohnalo ve čtvrtek kolem sedmé večerní. Malár byl zrovna doma. „Mám rád bouřky. Rád se na ně dívám,“ líčí. I tentokrát se kochal pohledem z okna.

Když ale přistála na skle první ledová kroupa, lekl se a zbystřil. „Naštěstí mi nic nerozbila,“ oddechl si.

Následně ale přišlo peklo! „Setmělo se, všechno kolem začalo lítat,“ popisuje hrůzu.

Po dvaceti minutách bylo hotovo. Na řadu přišlo sčítání škod. „Nás to ještě docela minulo. Na baráku mi uletěla jen část střechy. Když jsem se ale podíval o sto metrů dál, všechny domy byly totálně zničené,“ líčí.

„Mému kamarádovi to sebralo dům, který je celý zbořený. Druhý mi posílal fotku. Barák drží jenom obvodové zdi, okna má bez skel,“ kroutí hlavou.

Tornádo den druhý likvidace škod
Zkáza na Břeclavsku a Hodonínsku: bolest místních i pomoc. Podívejte se

Část obce jakoby přestala existovat. Od kostela směrem dolů k zastávce je všechno zničené. „Večer nastal chaos. Bylo to jako v nějakém americkém filmu. Z fikce se najednou stala skutečnost,“ říká smutně. „Obec je ucpaná. Je tady spousta lidí, požárních i policejních vozů,“ popisuje,

Sám Malár se ještě neodvážil podívat se do obce. Zůstává doma, kde odklízí napáchané škody. Vydal se jenom na otočku do sousední Břeclavi, potřeboval nabít telefon. Hrušky jsou totiž bez elektřiny.

Lidé se snaží pomáhat, také Malárovi přišla spousta povzbudivých zpráv. „Kamarádi psali, jestli mi mohou nějak pomoct. Určitě mě to potěšilo. Moc jim za to děkuji,“ vzkazuje na dálku.

Nyní bývalý ligový střelec doufá, že se počasí trošku uklidní a život v obci se brzy vrátí zase do normálu.