21letý Král o víkendu přestoupil do Ruska. Spartak Moskva neváhal svou nabídku vyšponovat na 12 milionů eur (310 milionů korun). 
 
V té době se usmáli i bossové Teplic. Z této sumy půjde část právě na sever Čech. Otázkou je, jaký obnos přesně na Stínadla doputuje. Oficiální vyjádření zní stroze: "K tomu se klub nebude vyjadřovat, tak to máme zakotveno ve smlouvě.“
 
Podle informací Deníku se nicméně ona suma pohybuje okolo padesáti milionů korun! 

Zápas 28. kola Fortuna ligy mezi Sparta Praha a Slavia Praha, hraný 14. dubna v Praze v Sinobo stadium. Alex Král ze Slavie
Králův přestup? Nad čím přemýšlíš, říkali slávisti

Matematika není v tomto případě úplně jednoduchá. Teplice poprvé za Krále dostaly peníze v zimě. Vzhledem k tomu, že kudrnatý středopolař původně přišel ze Slavie a pak se do ní vrátil, částka za přestup byla ponížena o domluvená procenta. Žlutomodří tehdy inkasovali asi 18 milionů korun. Z transferu do Spartaku pak mají profitovat ve výši 12,5 procent, ale základ je v tomto případě ponížen o oněch 18 milionů korun. Dá se tedy očekávat zhruba 35 milionů korun.

Král se tak stal třetím nejdražším hráčem Teplic v jejich fotbalové historii. Více stál jen Martin Fenin (okolo 120 milionů od Frankfurtu) a Edin Džeko (zhruba 100 milionů od Wolfsburgu).