V osmifinále MOL Cupu ve středu svěřenci trenéra Pavla Vrby od 17.30 hodin přivítají v Doosan Areně Baník Ostrava.

Jen od neděle do soboty sehrají tři utkání – Slováckov lize, dnes Baník Ostrava v poháru a stejný soupeř v sobotu v lize. A to příští středu čeká Viktorii prestižní a těžký souboj s Realem Madrid v Champions Laegue.

„Náš program je náročný, už v sobotu nás čeká s Baníkem těžký zápas v lize v Ostravě. Musíme rozložit síly, protože hrajeme hodně zápasů během krátké doby. Proto v pohárovém utkání s Baníkem dostanou příležitost někteří jiní hráči,“ říká trenér Viktorie Pavel Vrba.

„Domácí pohár bereme vážně, ale změny v sestavě musíme udělat. Zátěž je nutné rozložit mezi celý kádr, který máme v Plzni kvalitní,“ říká kouč Viktorie Plzeň.

„Tři zápasy během sedmi dnů, to je mazec,“ souhlasí zkušený obránce Viktorie a hráč základní sestavy David Limberský.

„Myslím si, že nejvíce vytížení hráči by si měli odpočinout a v domácím poháru by měli dostat příležitost ti, kteří jinak tolik prostoru nedostávají. Měli by chytit šanci za pačesy,“ hecuje spoluhráče David Limberský.

Ilustrační foto
Hokejová Plzeň padla s mistry a kouše třetí prohru v řadě

Mezi fotbalisty Viktorie, kteří nenastupují pravidelně a v nabitém plzeňském kádru bojují o místo v základní sestavě, patří i útočník Jakub Řezníček.

„Určitě to nebude nic lehkého, Ostravě se daří v lize, v tabulce jsou těsně za námi. Bude to těžký zápas, který ale chceme zvládnout. Musíme udělat všechno pro to, abychom postoupili,“ slibuje Jakub Řezníček, který utkání uprostřed týdne vítá. „Je to rozhodně lepší než jenom trénovat,“ míní plzeňský útočník.

Oba soupeři se už v sobotu potkají znovu, tentokrát v lize. „Určitě si z prvního pohárového zápasu odneseme do soboty některé aktuální poznatky o hře soupeře. Pokusíme se oba duely zvládnout,“ přeje si forvard Viktorie.

Pohárový zápas bere stejně vážně jako ligová utkání. „Půjdu do toho jako do každého soutěžního zápasu.V Plzni se domácí pohár už dlouho nevyhrál, chceme zvítězit a postoupit co nejdále,“ dodává Jakub Řezníček.

Majitelé permanentních vstupenek mají vstup na pohárové utkání osmifinále MOL Cupu mezi Viktorií Plzeň a Baníkem Ostrava zdarma.

Ostatní diváci si na zápas mohou zakoupit vstupenky v relacích 110, 140, 170 a 200 korun.

Ilustrační foto
Talent Plzeň vyhrál šlágr kola proti Lovosicím a vede extraligu