„Máme klasiku, klobásu a hermelín, vždy k tomu ale přidáváme nějakou specialitu, kterou obměňujeme,“ říká Tomáš Traista, který obsluhuje masivní zděný gril. „Dělal nám to tu jeden známý zedník, ale bylo s tím tolik práce, že už to prý nikdy dělat nechce. Kdyby se někdo ptal na kontakt, mám raději říkat, že už umřel,“ směje se.

Vaňovská nabídka dokáže uspokojit i nejnáročnější jedlíky, neboť hned u hřiště je hospoda, a tak zde kromě tradičních stánkařských pochutin nabízí i další jídla, která si na fotbale jen tak nedáte. Ve venkovním posezení tak hodují milovníci utopenců, během zápasu kolem proběhnou děti s krabicí s pizzou, u grilu stojí lidé frontu na hermelín či klobásu. K té je k mání kromě dostatku chleba i křen nebo dva druhy hořčice, ceny jsou tradiční, 50 korun.

Lukáš Konečný.
Návrat Lukáše Konečného. Do ringu naskočí proti Slováku Babiakovi

„Máme i speciality, dneska je to pstruh na bylinkách,“ láká Traista na netradiční kulinářský zážitek, který je vůbec nejspíš na stadionech po celé republice unikát. To se prostě musí vyzkoušet! Cena je pochopitelně o něco vyšší, než za běžný sortiment na grilu, za 150 korun ale dostanete jídlo, na které byste se nestyděli pozvat ani méně náročnou přítelkyni na večeři.

„Dneska jsem je bral čerstvé v Makru. Skočím k tomu připravit lehký salát,“ informuje zdejší šéf na grilu, zatímco hodí na rošt rybu v alobalu a zmizí v útrobách hospody.

Po chvíli se vrací s pořádnou miskou výborně dochuceného zeleninového salátu, za pár minut se na talíři u grilu objeví miska s bylinkovým máslem.

„To je domácí, dáváme tam mimo jiné tymián, stejně jako dovnitř ryby. Není na tom nic těžkého,“ pochlubí se obsluha. Po chvíli už je na hotový i pstruh s opečenou bagetou, nutno říct, že sám celou porci člověk jen těžko sní.

Fotbalisté Chuderova B (v červenočerném) doma díky gólu v 89. minutě zdolali ve šlágru okresního přeboru Vaňov 2:1. Foto: Deník/Rudolf Hoffmann
FOTO: Šlágr kola v okresním přeboru rozhodla branka „last minute“

Když vidí místní „šéfkuchař“, že nám opravdu chutnalo a odcházíme opravdu spokojeni, rozloučí se jednoduše: „O důvod víc, abyste příště přišli na fotbal do Vaňova znovu, ne?“ No, vzhledem k lidovým cenám a nabídce, kdy potěšíte nejen vlastní náročné chuťové buňky, ale i děti či přítelkyni nebo manželku, není další návštěva v budoucnu rozhodně vyloučená!

Mapka občerstvení.Zdroj: Deník

VAŇOV
6. 10., 16:00: Vaňov - Petrovice-Tisá (okres)
Pití: Točené pivo (Březňák 10° a 12°), nealko a další
Jídlo: Klobása (dva druhy hořčice, kečup, křen, chléb), hermelín na grilu, vybraná specialita (krkovička, pstruh…), dále utopenci, matjesy, pizza, kuřecí křídla a další

KRUPKA
6. 10., 16:00: Krupka - Vilémov (krajský přebor)
Jídlo: klobása jarmareční, bílá, sekaná v housce, párky na tácku, párek v rohlíku, zapečené tousty, čínská polívka, nanuky, utopenci, palačinka, horký jablečný závin se šlehačkou. Kečup, hořčice, křen, tatarská omáčka (pečivo a obaly v ceně)
Pití: točený Gambrinus, Plzeň v láhvi, Frisco, nealko pivo, točená limonáda, točená kofola, káva, čaj, grog

KRYRY
6. 10., 16:00: Kryry – Klášterec (I. A třída)
Jídlo: Klobása, hermelín, steaky, brambůrky, sušenky.
Pití: točená Plzeň, ovocné pivo v plechu, točená limča a další nealko sortiment nápojů

SOUŠ
6. 10., 16:00: Baník Souš – Neratovice (divize)
Pití: pivo, limo, káva, čaj, široký sortiment i dalších nápojů.
Jídlo: klobásy, párky, brambůrky, tyčinky a jiné pochutiny nejen k pivu; venkovní zahrádka, posezení i uvnitř, parkoviště.
Fotbalová pivnice (je přímo v areálu stadionu Baník Souš)

KADAŇ
6. 10., 10:15:: Tatran Kadaň – Modlany (krajský přebor)
Pití: pivo, rozlévané limo
Jídlo: klobásy, párky, brambůrky a tyčinky k pivu, sortiment sladkostí pro děti