„Věřím ve Standu Tecla,“ řekl po návratu ze soustředění ve Španělsku. Kromě něj má k dispozici ještě bahrajnského reprezentanta Júsufa Hilála. Volba číslo 1 je ale jasná. „Všechny testy a herní tréninky nasvědčují tomu, že se Standa na jaře ukáže ve formě, jakou měl v době, v níž došlo k jeho nešťastnému zranění,“ těší Trpišovského.

Devětadvacetiletý rodák z Jindřichova Hradce v podzimní části FORTUNA:LIGY zasáhl do deseti zápasů, vstřelil v nich jeden gól, ale vždy hrál zhruba poločas a střídal se s dalšími parťáky.

Teď však, zdá se, na španělském soustředění ukázal formu a přesvědčil náročného kouče o tom, že má ukázat právě na něj. „Od té doby, co se zranil, je v nejlepší formě,“ zdůrazňuje Trpišovský.

Zahájení zimní přípravy FK Teplice
Zranění, nemocná hlava. Ljevaković je zpátky, už se ale učí na trenéra

K Júsufovi: ten má zřejmě poslední možnost, jak se v Edenu předvést, další šance už nemusí přijít. „Určitě mu chceme dát prostor, aby ukázal, že na Slavii má,“ nehází kouč Bahrajnce přes palubu. „V létě se bude kádr skládat jinak. A to jak kvůli Euru, tak i návratům z hostování,“ nahlíží Trpišovský o půl roku dopředu.

Čas na zkoušení


Ovšem jeho rozhodnutí neznamená, že by se vedení klubu v případě dobré nabídky nepoohlíželo jinde. „Pokud budou oba zdraví, nepředpokládáme žádné změny. Je to ale fotbal, za týden se může na trhu objevit zajímavý hráč a budeme mluvit jinak. Teď ale vsadíme na Tecla a Júsufa,“ líčí.

Jsou tu ale i jiné alternativy. Stanislav Tecl dostával na podzim příležitost hlavně v domácí soutěži. V Lize mistrů se na hrotu často objevovalo duo Olayinka - Masopust. „To je další možnost, ale budou-li Tecl s Júsufem zdraví, budu stavět je,“ dodává trenér s úsměvem.

Slavia je zkrátka v pohodě. Na čele tabulky má šestnáctibodový náskok před druhou Plzní. Lepší čas na zkoušení si těžko lze představit.

Brankář pražské Slavie Ondřej Kolář
Dojde k rošádě mezi tyčemi? Zásadní roli sehraje Slavia