Jako pokropeni živou vodou nastoupili po zimní přestávce do jarních bojů ve fotbalovém krajském přeboru fotbalisté Blšan. Po podzimu byli beznadějně poslední se ziskem pouhých deseti bodů. Na jaře však z pěti utkání čtyřikrát zvítězili, připsali si už dvanáct bodů a rázem poskočili v tabulce o čtyři místa nahoru.

V sobotu se příkladně rvali o záchranu také v zápase s týmem Hrobce - Roudnice. Přestože v prvním poločase se jim hra nedařila a dobře hrající hosté se ujali vedení, domácí Chmelaři zlepšenou hrou a obrovskou vůlí a bojovností dokázali ve druhé půli zápas otočit.

Hosté zahrozili poprvé už v 8. minutě, kdy se Lukáš Štorc po pěkném centru zprava ocitl sám před odkrytou částí branky, ale jeho střela hlavou těsně minula cíl. Ve 22. už hosté udeřili: po závaru před blšanskou brankou se lehkou nenápadnou střelou z pravé strany pěkně trefil Karel Mikas - 0:1. Domácí mohli odpovědět hned ve 23., ale Michal Zeman rychlou kombinaci svého týmu zakončil střelou těsně vedle brány. Jinak se však domácímu týmu hra v prvním poločase příliš nedařila, hosté trpělivou a obětavou hrou narušovali útočné snahy Blšan a celkem v pohodě kontrolovali své vedení a vývoj zápasu.

Trenérovi se skvěle povedlo střídání

Do druhého poločasu poslal domácí trenér na hřiště hned z kabin dva nové hráče, aby rozhýbali, vylepšili a zpřesnili hru svého týmu, a tento tah se mu nadmíru vyplatil. Jedním z nich byl Sebastian Zdichynec, který hned po patnácti minutách svého pobytu v zápase vstřelil vyrovnávací gól - 1:1. A to nebylo zdaleka všechno, neboť stejný útočník se trefil v 75. po krásné přihrávce do uličky i podruhé a zařídil domácím konečné vítězství a hlavně tři body, které jsou při jejich postavení v tabulce zlaté.

Střídání blšanskému týmu prospělo, domácí získali hned od počátku druhého poločasu trvalou převahu a hnali se za vyrovnáním a pak vítězstvím. Hostům při neustávajícím tlaku postupně docházely síly, zvláště když v 70. přišli ještě navíc o vyloučeného Kamila Hendricha, který musel opustit hřiště po druhé žluté kartě.

Přesto v závěru domácí trochu polevili a hosté i v deseti měli dvě obrovské šance na vyrovnání. V 85. Jiří Neuman v jasné pozici po centru zamířil vysoko nad odkrytou bránu. V 88. pak vítězství domácímu týmu zachránil brankář Martin Jícha, který zneškodnil střelu unikajícího hráče v další velké příležitosti.

Blšany v sobotu po utkání poskočily v tabulce na dvanácté místo, Hrobce byly desáté. Čekalo se však ještě na výsledky odpoledních a nedělních zápasů. V příštím kole se tým Blšan představí rovněž v sobotu dopoledne na hřišti Štětí, které je v tabulce čtvrté.

Blšany - Hrobce 2:1 (0:1)

Branky: Zdichynec 2 - Mikas.
Rozhodčí Barva, žluté karty 3:3, červená karta Hendrich (Hrobce). Diváků 80.
FK Chmel Blšany: Jícha - Vidlička, Houdek, Šimon, Míča, Zeman (Vácha), Pilař (Němec), Jelínek (Šmíd), Böhm, Žampa (Zdichynec), Rajnoch (Cipruš).
SK Hrobce - Roudnice: Kysela - Bartůněk, Hora, Hendrich, Štorc, Polák, Neuman, Mikas (Slavíček), Brožík, Kala, Sekera (Horký).