Jako na houpačce vypadal závěr sobotního zápasu v Blšanech, kde tamní Chmelaři ve 13. kole fotbalového krajského přeboru přivítali Krupku. Byl to přímý souboj o druhé místo v tabulce. Blšany pár minut před koncem prohrávaly, pak vyrovnaly a sahaly dokonce po vítězství a třech bodech. Nakonec ale mají jen jeden. Po premiérové remíze v sezoně totiž Chmelaři neuspěli v novince krajských soutěžích, v penaltovém závěrečném rozstřelu. Bod navíc si z něj odvezl soupeř do Krupky.

První půli bojovného zápasu otevřela střela blšanského Siegla mladšího, šla ale přímo do brankáře Prokeše. Na druhé straně po rohu Rada trefil břevno. Dlouho se pak nic zajímavého nedělo, hrálo se hlavně ve středu hřiště bez větších šancí na obou stranách. Až po půlhodině hry trefil blšanský Nový hlavou tyč. Chvíli poté vyrobil blšanský obránce Ferstel obrovskou chybu, po které šel sám Watzka na brankáře. Chyběl mu větší klid v koncovce, trefil přímo brankáře Lipše. Tentýž hráč Krupky měl ještě velkou šanci v závěru druhé půle, když už překonal Lipše, míč mířící do prázdné brány ale vykopl Husák.

Do druhé půle šel místo Ferstela Jelínek a hra Chmelařů ožila. Přesto to byl Zvonek, který se řítil sám na domácího brankáře. Lipš mu ale včasným vyběhnutím šanci zmařil. Hned z protiútoku se ocitl před krupským gólmanem Siegl, ani on ale nedal. A třetí samostatný únik přišel hned vzápětí. Ale také Tikovského brankář Lipš vychytal. Zvonek po hodině hry uvolnil aktivního Watzku, jeho střela z dobré pozice šla vedle. Pak dvakrát po přihrávkách Prücknera stříleli domácí – rána Siegla šla do brankáře, Jelínka nad. Tentýž hráč střílel o pár minut vedle. Okřídlené nedáš dostaneš přišlo v 77. minutě, když po minele domácího obránce přišel centr na volného Watzku, jenž se nemýlil – 0:1.

Na hřiště pak přišel domácí trenér Josef Němec a snaha domácích o vyrovnání byla korunována v 86. minutě. Trefil se nejlepší střelec Chmelařů v této sezoně Lukáš Prückner – 1:1. Hned vzápětí mohli jít domácí do vedení. Obrovskou šanci ale spálil kapitán Macek, který dorážel jen do brankáře Prokeše. Zápas Blšan tak skončil poprvé v sezoně remízou a šlo se na penalty. Hned tu první domácí kapitán nedal a když pak všichni exekutoři už byli úspěšní (za domácí Siegl a Pilař, za hosty Bačkovský, Helísek a Watzka), dva body si odvezla Krupka.

Blšany – Krupka 1:2 np (0:0)

Branky: 86. Prückner – 77. Watzka; rozhodčí Černý; ŽK 2:4. 70 diváků

Blšany: Lipš – Lancz, Husák, Ferstel (46. Jelínek), Zahálka – Nový (78. Němec), Pilař, Krejčík, Macek – Siegl, Prückner

Krupka: Prokeš  – Fousek, Rada, Bačkovský, Helísek – Watzka, Holly (72. Řezníček), Zvonek, Al-Eraidi (64. Hricák) – Tikovský, Kříž (80. Ptáčník)