Chmelaři nesplnili podmínky na udělení licence nutné pro start v soutěži a odstoupili od odvolání proti rozhodnutí licenční komise. Pád blšanského klubu tak pokračuje a zatím není jisté, kde se zastaví.

Ještě v minulém roce Severočeši hráli nejvyšší soutěž, ale po sestupu se ekonomické problémy prohloubily, a přestože se ve druhé lize udrželi, podmínky pro start v příštím ročníku nesplnili. Na druhou ligu se tak může těšit Krč, která loni skončila na druhém, tedy prvním „nepostupovém“ místě v třetí nejvyšší soutěži ČFL. „V rámci licenčního řízení musíme být připraveni na všechny možné varianty, již v předstihu proto probíhala jednání i se Spartou Krč a z nich vyplynulo, že podmínky pro účast ve druhé lize, stanovené Licenčním manuálem klub, splní,“ uvedl licenční manažer ČMFS Stanislav Rýznar na svazových stránkách.

Nikdo dnes neví, co bude s klubem dál. Tým nezačal ani trénovat a zdá se, že ani jen tak nezačne. „Co Blšany udělají s hráčským kádrem? Oni vlastně ani žádný neměly, protože skoro všichni jsme tam byli na hostování,“ podotkl Jiří Novotný, který na jaře nosil kapitánskou pásku. „Řešíme, zda budeme moci hrát alespoň ČFL. Teď je nutné zajistit, abychom mohli zaregistrovat nové hráče. Věřím, že tým jsme schopni sestavit,“ řekl pro iDnes sportovní ředitel Zdeněk Kovář.

Historie klubu v datech

1946 – vznik klubu, 70. léta – nastává růst úrovně fotbalu. Na hřiště se poprvé dostává největší osobnost Blšan, místní rodák František Chvalovský, 80. léta – Chvalovský začal působit v klubu i jako funkcionář, 1988 – tým postoupil do divize, 1990 – postup do třetí ligy, 1993 – Chvalovský končí s chytáním v Blšanech, klub ze své vsi dále aktivně podporuje, 1993 – postup do druhé ligy, 1998 – postup do 1. ligy, první sezona byla nejúspěšnější, Blšany skončily na 6. místě, 2006 – v roce 60. výročí založení klubu Blšany sestoupily do druhé ligy, 2007 – Blšany nemají licenci pro druhou ligu,

Blšany stále nemají jasno, ruší přípravné zápasy

V Blšanech čekají na rozhodnutí komise

Blšany zvádaly dlouho tlak soupeřů, ale ne svazu

Chmelaři nedostali licenci pro II. ligu!