Jarní premiéra na domácím hřišti čeká dnes, v neděli 23. března, fotbalisty Chmel Blšany, kteří nastoupí proti vedoucí Spartě Praha B s několika změnami.

Především může nastoupit Brazilec Thomas Cristiano, zvaný Japan, kolem jehož sporném vyloučení před týdnem v Plzni bylo dost diskuzí, jak jsme již uvedli. (čtěte ZDE.)

Disciplinární komise ČMFS ve čtvrtek zastavila disciplinární řízení proti němu a konstatovala, že k provinění hráče nedošlo! Změna se očekává také v brance, kde by měl nastoupit Zdeněk Zacharda a připraven by už měl být i uzdravený Béreš. Otazník zůstává jen nad zraněním Argentince Rosenda, což jsou vesměs hráči, kteří v Blšanech už působili a v úvodním jarním kole nehráli. Povolení ze SRN už dostal i obránce Sigmund a měl by být rovněž k dispozici.

„Je to kvalitní mužstvo, které by mělo i proti Spartě B ukázat, že boj o záchranu ještě nevzdalo,“ věří blšanský ředitel Zdeněk Kovář. Druhým zápasem, tak blšanští hráči vstupují ke splnění nelehkého úkolu. Zajistit severočeskému celku příslušnost ve třetí nejvyšší fotbalové soutěži u nás.

Že to nebude jednoduchý úkol je pro všechny hráče jasné. Již dnes se ukáže jak velká motivace to pro tým vlastně je.

Rozhodčí Ochotnický se mýlil

Se třemi až čtyřmi změnami proti utkání v Plzni nastoupí dopoledne fotbalisté Chmel Blšany ke své domácí jarní premiéře v ČFL. V Blšanech se netrpělivě čekalo na výsledek čtvrtečního jednání Disciplinární komise ČMFS.

Ve hře byl trest za vyloučení Brazilce Japana v úvodním kole v Plzni za skluz, kterým vypíchl domácímu hráči míč. „Přísné vyloučení rozbilo celou naši defenzivu a nakonec jsme nezískali ani bod, když jsme hráli v deseti více než polovinu utkání a dostali v závěru dvě zbytečné branky,“ říká sportovní ředitel Zdeněk Kovář. „Naštěstí to bylo objektivně posouzeno a Japan trest nedostal, protože byl vyloučen neoprávněně. Body nám to sice nevrátí, ale v neděli už může hrát!“

Protože z Německa přišlo v týdnu vyjádření, hrát už může Martin Sigmund. Připraven je také Béreš, který měl před týdnem svalové problémy a v brance by měl chytat Zdeněk Zacharda.

Hovořilo se i o návratu do sestavy Argentince Rosenda, ale tady už ředitel není tak optimistický. „Předpokládalo se, že jeho léčení si vyžádá měsíc, nechceme nic uspěchat, záleží na vyjádření hráče a lékaře.“

Sparta B vede tabulku ziskem 40 bodů při skore 35:13. Z venku si dovezla 16 bodů a v Blšanech domácí věří, že svůj import odsud výrazně nerozšíří. Před týdnem rezerva Sparty vyhrála jasně nad Kolínem 3:0.