Fotbalisté Tuchořic prohráli v sobotním zápase 1.A třídy v Ervěnicích, když jim rozhodčí Volf neuznal v závěru vyrovnávací branku. První velké šance si vytvořili domácí. Nejprve Müller nastřelil v 10. minutě břevno, hned poté Benda nadvakrát vykopával z prázdné brány. Hosté odpověděli v 16. minutě. Michal Plánička vysunul Jiřího Jarolíma, ten unikl po straně, ale jeho střela skončila na tyči. Ve 30. už se měnilo skóre. Po nedorozumění obránců Tuchořic a nedůsledném odkopu přišel souboj o míč ve vápně, po kterém rozhodčí odpískal penaltu. Tu s přehledem proměnil Novotný a domácí vedli 1:0.

Po úvodní brance se stáhli, hosté měli mírnou převahu, ale jejich akce končily před velkým vápnem. Výraznější šanci si nepřipravili. Obdobný obraz hry byl i na začátku druhé půle. V 61. minutě zahrával přímý kop Plánička, míče se po centru do vápna zmocnili domácí a po rychlém brejku zvýšil Müller na 2:0. Tuchořičtí ale hned po třech minutách snížili. Po pěkné samostatné akci se o to postaral Michal Plánička.

Trenér hostů Martin Brynda pak posunul Orsága ze zálohu do útoku. Hra na tři útočníky sice přinesla Tuchořickým tlak, ale ne brankové příležitosti. Navíc byl v 79. po druhé žluté kartě přísně vyloučen Malý. Hosté tlačili i v deseti, když hráli na tři obránce. Dokonce v 90. minutě dali gól, po přímém kopu Pláničky se trefil Ibl, ale pro údajný faul nebyl uznán.

„Chtěli jsme si přivézt bod, měli jsme na něj, ale vlastní chyby a nepřesný rozhodčí nás o něj připravili. Musím pochválit hru Michala Pláničky a Ibla, který normálně hraje za béčko,“ zhodnotil výkon Tuchořických trenér Martin Brynda.

Ervěnice – Tuchořice 2:1 (1:0)

Branky: 33. Novotný (p.k.), 68. Müller - 71. Plánička, ŽK1:4, ČK 0:1 (Malý), Rozhodčí Volf, 120 diváků

Tuchořice: Kořán - Benda - Jan Novák, Ibl, Malý - Jula Holák, Pohorelec (69. Vait), Michal Plánička, Orság - Bartoň, Jiří Jarolím