Pro 6. kolo Fortuna ligy jsme připravili stručnou nápovědu o umístění mužstev.

1) Velmi důležité utkání je pro oba soupeře, neboť Žatec A je na 14. místě se 4 body a hosté z Modré s jedním jsou předposlední. Domácím bude určitě chybět střelec Baierl, hrát už nebude Z. Uhlík a na výši trestu čeká Zlatohlávek (patrně podmínka). Trénovat začali zranění Majoros a Němec. Hostům má ještě chybět potrestaný Horyna.

2) Dobrý kurs již nabraly posílené Domoušice, které jsou čtvrté a hostí vedoucí Ledvice, které ještě neprohrály a nastřílely už 17 branek.

3) Třetí FK Louny má ztrátu na lídra 2 body a hostí 10. Kopisty (4b), které dosud dostaly nejvíce branek (14), zatímco Louny nejméně (2). Za domácí už mohou po trestu nastoupit brankář Jelínek a střelec Kouba.

4) Dosud neporažené 6. Dobroměřice hostí v derby nováčka z Postoloprt, který má na 7. místě jen o bod méně. Utkání slibuje atraktivní fotbal.

5) Deváté Tuchořice po výhře v Chomutově hostí 8. Spořice, které prohrály doma s Dobroměřicemi! Oba soupeře dělí jen skore.

6) Nováček z Lenešic je osmý a má jen o gól lepší skore než 9. H. Jiřetín B. Hosté se nemohou posílit z áčka, neboť to hraje ve stejný čas.

7) Podbořany se ukázaly v dobrém světle v Lounech a dostaly se tím na 3. místo, zatímco hosté z Černčic jsou poslední bez bodu a skore 1:10. Pokud je domácí nepodcení, jako v I. kole Málkov, měli by vyhrát. Za hosty už může hrát po trestu Horčička.

8) Z posledního místa se nyní dostaly Cítoliby B prvními body, na dně tabulky je vystřídalo domácí Dynamo Louny, které by chtělo konečně vyhrát.

9) Nováček Výškov B je 9. se 3 body, zatímco poslední Lenešice B jsou bez bodu.

10) Předposlední Vroutek nemůže najít loňskou formu, na rozdíl od dobře posílených Hluban, které vedou tabulku.