Za neustálého deště a na těžkém rozmoklém terénu sehráli fotbalisté Loun partii s dobrým koncem v neděli 18. září odpoledne na svém hřišti proti Junioru Děčín.

Hosté byli na začátku utkání šestého kola krajského přeboru více než vyrovnaným soupeřem a dokonce šli do vedení, v druhé půli ale odpadli a domácí jim nadělili čtyři góly.

Třetí výhra Loun v aktuální sezoně se nerodila snadno. Za stálého deště, ale na dobře připraveném trávníku, byl Junior v úvodu mírně aktivnější. Po krásném centru Doksanského poslal hosty do vedení v 25. minutě hlavou Meduna. Louny pak přidaly a v závěru poločasu nastřelil tyč Košín. Šanci měl i Václav Suchý, jehož střela šla těsně vedle brány.

Po změně stran Děčín odpadl. „Jako kdybyste mávli kouzelným proutkem. Prvních 35 minut jsme hráli dobře a dali i branku. Louny byly ale ve druhé půli ve všech směrech lepší a naši kluci úplně přestali hrát. Vůbec si to nedokážu vysvětlit, proč se tomu tak stalo. Byl to náš nejhorší poločas v dosavadní sezoně,“ kroutil naštvaně hlavou děčínský kouč Pavel Horáček.

Pohroma pro hosty začala po čtvrthodince. Nejprve se po skluzu Jakuba Suchého v souboji zranil brankář Ernekr, který byl silně otřesen a chvilku poté pustil lacinou branku, když v 61. minutě hlavičkoval Václav Suchý – 1:1. O devět minut později se stejný hráč, tentokrát ale nohou, po centru trefil znovu – 2:1. Hosté se pak snažili vyrovnat, šance si ale nevytvořili. Naopak domácí podnikali smrtící brejky do otevřené obrany. V 74. minutě se odhodlal k velkému sólu teprve 18letý Košín, který prošel od vlastní šestnáctky a nadvakrát překonal brankáře Plačka, který vystřídal zraněného Ernekra. Na 4:1 dal z trestného kopu Trup.

Louny – Děčín 4:1 (0:1)


Branky: Václav Suchý 2, Košín, Trup – Meduna; Rozhodčí Krupka; ŽK 3:4; ČK 0:1 (Stach – Děčín), 120 diváků.

FK Louny: Jindřich – Matyáš, V. Suchý, Jamrich, Baňka (60. Lazarik) – J. Suchý, Fridrich, Haviar, Köchert (85. Hynek) – Trup, Havel (10. Košín)

Junior Děčín: Ernekr (68. Plaček) – Horáček, Stach, Folprecht, Doksanský – Meduna, Škoda (68. Murdych), Bárta (59. Hloušek), Žáček – Betyár, Šindelář.