V krajském přeboru i divizi má okres Louny zastoupení na špici tabulky. Daří se Lounům a Žatci. Špatně na tom naopak jsou Blšany, které zůstávají na poslední příčce.

V divizi, nejvyšší soutěži, které celky z regionu hrají, jsou zástupci okresu Louny na pátém a šestnáctém místě. Lichotivější pátá příčka patří Slavoji Žatec, který v posledním duelu přehrál Přední Kopaninu 3:2 a v tabulce má po devíti kolech šestnáct bodů za pět výher, jednu remízu a tři prohry. Slavoj tak pořád drží krok s čelem divize, v neděli bude hrát doma s Vyšehradem, sousedem v tabulce.

K dispozici by už na Slavoji měly být i dvě nové posily z Mostu, na hřišti už se ukázal také dlouhodobě zraněný Zlatohlávek. Otazník zůstává nad Zdeňkem Svobodou, i bez něj ale Žatečtí dokázali v minulých kolech získávat body, zaváhali pouze doma s Čelákovicemi.

Vůbec se v letošním ročníku nedaří Chmelařům z Blšan. Jsou stále na poslední, šestnácté příčce se ziskem pouhých tří bodů za tři remízy. Blšany zatím šestkrát prohrály a ani jednou nepoznaly, jak chutná vítězství. Parta kolem Horsta Siegla prohrála v posledním duelu s Meteorem Praha 0:5 a má statisticky nejhorší obranu v soutěži. V pátek je doma čekají předposlední Neratovice, Blšany ale mají problémy s kádrem.

V krajském přeboru jsou v čele, stejně jako loni na podzim, Louny. Po nepříliš podařeném začátku se zlepšenými výkony vyhouply do čela, mají devatenáct bodů za šest vítězství a jednu remízu. O víkendu se utkají s týmem posledních Modlan, naposledy bodovaly v Krupce po vítězství 2:1.

V devátém kole se dařilo i Kryrům, které porazily právě Modlany 4:0 a v tabulce přeboru jim patří osmá příčka. Havrani dokázali zatím čtyřikrát vyhrát, jednou remizovat a čtyřikrát odešli ze hřiště poraženi. V příštím kole se utkají s třetími Litoměřicemi.