Utkání, které bolelo, mají úspěšně za sebou fotbalisté Chmel Blšany, přestože se o výhru 2:1 nad Olomoucí B museli bát do poslední minuty. „Domácí měli dostatek šancí, aby utkání rozhodli už do přestávky,“ přiznal objektivně olomoucký trenér Augustin Chromý. „My mohli ještě za stavu 2:1 nejméně vyrovnat, ale vracíme se bez bodu.“ První šanci Pilaře v 10. minutě po přihrávce Bogdanova zlikvidoval brankář hostů Vojáček a kraloval dlouho ve svém pokutovém území. Až ve 39. nestačil na dorážku Smejkala po zpětné přihrávce Rosenda, jehož vyslal do akce Rosa.

Za dvě minuty z ještě lepší pozice po přihrávce Kožíška však dlouhý útočník přestřelil zívající branku. A ještě ve 45. domácí kanonýr poslal ležícím brankářem vyražený míč v pádu jen do břevna. Smejkal stejně začal druhý poločas, jeho sólo však opět ztroskotalo na Vojáčkovi. Olomoucká juniorka zvýšila obrátky a zaslouženě vyrovnala v 58., kdy Hořava vyškolil domácí obránce. „Dopustili jsme se spousty hrubých chyb v obraně, což se nám dlouho nestalo,“ potvrdil domácí trenér Přemysl Bičovský.

Jeho mužstvo šlo naštěstí brzy do vedení. Postaral se o to důrazem ostříhaný Argentinec Rosendo, když ve finálové fázi v 62. předběhl pracovitého, ale v koncovce neprůbojného Kožíška. Vracející se obránci sice vykopli míč z branky, asistent rozhodčího Němec však jednoznačně potvrdil míč za čarou. Vyslechl si za to příděl nadávek a vulgarismů od hostů, což jaksi přeslechl, pouze hlavní Adam potrestal Řeháka jen žlutým varováním, ač v okrese se za to dávají nejméně tři týdny stop.

Hned z rozehry ale mohlo být zase srovnáno, nebýt skvělých dvou zákroků brankáře Svobody proti samotnému Petrovi ze Sigmy. A ještě v 67. se natahoval po střele, kterou poslal Nepožitek těsně vedle levé tyče. Rozkouskovaný závěr plný střídání a ošetřování už byl více bojem o důležité body pro záchranu, než pohledný fotbal. Například střídající Loos v 89. místo tahu na branku běžel k rohovému praporku, aby se tam utkání dohrálo. Naštěstí pro domácí je olomoučtí mladíci za špatnou taktiku už nestihli potrestat. Blšany si v tabulce opět polepšily. „S body a současným umístěním jsem sice spokojen, ale do konce soutěže zbývá osm kol a situace v závěru tabulky je příliš vyrovnaná, než abychom se mohli uspokojit,“ varuje P. Bičovský.