Na tradičním zimním turnaji Apollo Cup hraném v Souši u Mostu prohrál Havran Kryry s Baníkem Most 1:2, když o výsledku hráči rozhodli už v prvním poločase.

Utkání mělo rozdílné fáze. V úvodu zápasu byli Havrani pod tlakem a nedokázali se vůbec dostat na polovinu soupeře. Přibližně po pětadvaceti minutách se však poměr sil na obou stranách vyrovnal.

Mladíci z mosteckého „béčka“ vytěžili z úvodního tlaku a převahy vedoucí gól. V 15. minutě po předchozím skvělém zákroku kryrského brankáře Radka Bartoše zahrávali Mostečtí rohový kop. Autor ho přesně poslal do pokutového území a Jakub Černý při následném závaru jen nohou dorazil z metru do prázdné branky.

Havrani se po inkasovaném gólu oklepali, uvědomili si, že musí začít hrát, a jejich útoky byly častější. V 18. měl obrovskou šanci na vyrovnání na kopačkách Jarolím, který šel z rychlého brejku sám na brankáře, ale jeho střela trefila jen tělo padajícího gólmana.

O dvě minuty později dostal přihrávku na velkém vápně Karban, ale jeho hlavička byla málo razantní a mostecký brankář Hanus s ní neměl téměř žádnou práci. Ve 26. opětovali Mostečtí rychlý protiútok a Petr Loos hlavičkou nedal Bartošovi šanci – 2:0.

Baníkovci následně polevili, jakoby ztráceli sílu a ve 40. se Martinu Beránkovi podařilo z třiceti metrů zavěsit do šibenice a snížit na 1:2.

Ve druhé půlce Mostečtí už jen sotva popadali dech, Havrani intenzívně útočili, ale gól se jim už dát nepodařilo.

Velké šance promarnili Poborský a Karban, kteří šli sami na brankáře, ale nedali. Příští utkání budou hrát Kryry v sobotu proti týmu AFK Chomutov.

Havran Kryry - Baník Most B 1:2 (1:2)

(jk, lib)