Úvodní jarní kolo krajského přeboru zavedlo fotbalisty Slavoje Žatec k utkání do Bíliny, kde v silně oslabené sestavě prohráli dvoubrankovým rozdílem.

Žateckým chyběli čtyři potrestaní z podzimu z utkání B týmu (Zlatohlávek, Laibl, Jindra a Němec), omluvil se Hofmann, Břečka a Podroužek nakonec zůstali v Blšanech a nevrátil se Bešík, kteří se ve Slavoji připravovali.

U domácích nastoupil k utkání už 50letý trenér Josef Tichý, někdejší hráč Mostu. V sestavě měl i mladého Vaníka, který v poločase odstoupil, aby se připravil na večerní maturistní ples. A právě jeho náhradník Bečvařík vstřelil druhý a pojišťovací gól.

Utkání bylo jinak vyrované, ale Žatečtí si až na dvě slibné výjimky nevypracovali žádnou vyloženou gólovou příležitost. Předposlední mužstvo tabulky rozhodlo o svých bodech ve druhém poločase dvěma góly v rozpětí sedmi minut. První se zrodil po hodině hry po chybě celé obrany, vyvrcholené nepokrytím dorážejícího Hoška z malého vápna. Brzy na to zůstal opět volný hlavičkující Bečvařík po centru z křídla a bylo rozhodnuto.

„Spokojeni můžeme být snad jen s hrou Uhliara, který nastoupil v roli předstopera a dobře zahrál také Dykas,“ mohl pochválit hosty sekretář Pavel Maňák. V dalším utkání přivítá Slavoj u Ohře v sobotu od 15 hodin Neštěmice.

Bílina – Žatec 2:0 (0:0)

Branky: 64. Hošek, 71. Bečvařík. Rozhodčí Prágl, 130 diváků.

Sestava Slavoje: Číž – Vrábík, Oppel, Uhliar, Dykas – Škréta, Šidlof (65. M. Jarolím), J. Havelka, Andrt – Klíma, Baierl. Trenér Josef Šroub