Zatím jsou Blšany na 11. příčce a po výborném výkonu na půdě už jistého postupujícího Žižkova jsou krůček od splnění svého cíle. Jistotou dá vítězství, ale podle sobotních výsledků by mohla stačit plichta.

„V každém utkání nastupujeme s cílem vyhrát. Platilo to i na Viktorii Žižkov i na Bohemce,“ říká trenér Přemysl Bičovský, přestože jeho mužstvo tam po nejlepších výkonech jara vyhrát nedokázalo, ale rozhodně nezklamalo. V neděli hostí Blšany poslední celek tabulky, brněnský FC Dosta Bystrc, který už nevyhrál od října. Hosté mají 22 bodů a jejich bilance z venku je 1 vítězství, 1 remíza a 11 porážek při skore 4:22.

Blšanům chybí poslední krůček k záchraně bez ohledu na ostatní výsledky. Mužstvo je před rozhodujícím utkání kompletní až na výborně hrajícího Bogdanova, který si ale řekl o trest za vyloučení na Žižkově. Naopak se do sestavy vrací uzdravený Tomáš Pilař, po trestu Antonín Rosa a po návratu z Francie i dorostenec Vojta Trup, který hrál předchozí dva zápasy.

Pro fanoušky je připraveno překvapení. Obnovená premiéra „ztracené“ blšanské hymny z roku 1991 od Karla Vágnera, kterou se podařilo zrenovovat díky péči Jaromíra a Vaška Hyklových z Vroutku. O výsledku ale musí rozhodnout „blšanské zlaté kopačky“, jak se zpívá ve staronové hymně.