Hosté z Litvínova si vítězství a body zasloužili, protože celou dobu byli výrazně lepším mužstvem a domácí tým prakticky nepustili do žádné vyložené šance. Domácí Blšany podaly tentokrát bezkrevný výkon, na bojovné a rychlé hosty jejich hráči nestačili. Tým Chmelařů navíc provázela smůla v podobě série nepříjemných zranění několika hráčů, kvůli nimž musel trenér Josef Němec dělat v průběhu utkání neplánované změny v sestavě a nakonec i sám nastoupit na hřiště. Například Rollinger si zranil koleno a hřiště opouštěl na nosítkách jen po asi pěti odehraných minutách, když předtím sám nastoupil jako střídající hráč za zraněného Faráře. Siegl mladší zase musel odstoupit hned v úvodu utkání.

Šest minut před koncem navíc povolily nervy domácímu kapitánovi Michalu Mackovi a za nevhodné výroky směrem k rozhodčímu si vysloužil nejprve žlutou a následně za další peprný komentář rovnou i červenou kartu, takže domácí dohrávali o deseti. Utkání se ale jinak hrálo ve slušném duchu.

Zranění Siegla mladšího

První branka padla v 10. minutě. Pár vteřin předtím musel pro náhlé zranění odstoupit domácí Horst Siegl mladší. Neplánované střídání hned v úvodu a krátká přestávka vedly k nesoustředění domácí obrany, hostující Petr Ihracký jen lehce načechrával balon a hledal spoluhráče k zakončení ve vápně, ale snášející se míč vypadl domácímu brankáři, zřejmě i oslněnému sluncem nad tribunou, z rukou a skutálel se do sítě – 0:1.

Ve 30. hosté zvýšili svůj náskok, když na pravou stranu dostal pěkný míč Koudelka a umístěnou střelou k tyči upravil na 0:2. Domácí lavička si v tu chvíli stěžovala, že rozhodčí nepřerušil hru, i když na zemi ležel zraněný hráč. Herní odpověď ze strany domácích však nepřišla – za celý zápas vyslali prakticky jen jedinou střelu na bránu. Ve 43. po další chybě domácí obrany zvýšil litvínovský Macháček a o osudu utkání bylo víceméně rozhodnuto.

I ve druhém poločase byli hosté z Litvínova lepším týmem a vytvářeli si i další šance. Nedokázali však už proměnit ani jedinou. Blšany vstřelily až v samotném závěru čestný úspěch. Prückner stanovil konečný výsledek na 1:3, když se trefil z penalty nařízené za faul na Horsta Siegla staršího.

Blšany – Litvínov 1:3 (0:3)

Branky: 90. Prückner (penalta) – 10. Ihracký, 30. Koudelka, 43. Macháček
Rozhodčí Novotný, žluté karty 1:3, červená karta Macek (Blšany). Diváků 100.

FK Chmel Blšany: Lipš – Lancz, Krejčík, Nový, Macek, Pilař (Němec), Siegl ml. (Ferstel), Jelínek (Siegl st.), Prückner, Zahálka, Farář (Rollinger, Husák).

FK Litvínov: Valeš – Bíro, Karaus, Ihracký, Khaur, Dragoun, Koudelka (Severa), Polák (Batelka), Kodeš, Horák, Macháček (Egrt).