V zápase vstřelil dvě branky, jednu ze hry, druhou z penalty. Informoval o tom internetový server FK Chmel Blšany. Magickou hranici pokořil Rudolf Hofmann necelou čtvrthodinu před koncem utkání proti Kladnu B. Soupeř ve vápně fauloval blšanského Hudce a rozhodčí nekompromisně nařídil penaltu. Blšany už v tu dobu vedly 5:0. Hofmann se postavil k míči a střelou na pravou strany brány pokořil kladenského gólmana.

Nadějný fotbalista si mohl vychutnat překonání hranice na hlavním stadionu, při posledním domácím zápase. Svým 99. a 100. gólem se v zápase rozloučil také s týmem dorostu. Za Blšany odehrál 318 zápasů. O možnosti pokořit magickou hranici věděl Hofmann už před utkáním. „Dost jsme to se spoluhráči celý týden probírali. Byli jsme domluvení, že když to trochu půjde, budou se mi snažit vyhovět,“ řekl pro klubový server Rudolf Hofmann, jedna nadějí blšanského mládežnického fotbalu.

Hofmann působí v Blšanech už od přípravky. Hrál tedy zatím jen za Chmelaře. Za svou zatím nejdůležitější branku považuje trefu ze starších žáků. „Hráli jsme tenkrát o záchranu a vyhráli nad prvními Teplicemi,“ vzpomněl si. Také nejhezčí branka je z žákovských let. „V mladších žácích v Rakovníku. Hlavou z velkého vápna do břevna, potom od země znovu do břevna a pak do brány,“ pokračoval.

Blšanský dorost letos vyhrál divizi a vybojoval postup do České ligy. Ani samotný hráč zatím neví, jak se bude jeho další kariéra vyvíjet. Chce se věnovat studiu na vysoké škole, v těchto dnech absolvuje přijímací zkoušky. Pokud prý ale přijde nabídka na profesionální smlouvu z Blšan, je připraven perspektivní sportovec zkusit své fotbalové štěstí. „Škola se dá udělat později,“ dodal pro server FK Chmel Blšany Rudolf Hofmann.