Rozhodčí Hrubeš nastavuje utkání II. ligy včera v Blšanech o 4 minuty. Domácí se vrhají do posledního, závěrečného náporu. Čerstvý Loos se vrhá na branku Hradce Králové, vybíhající zkušený brankář Podhajský však míč vyráží nad sebe. Než ale doskáče do sítě, dobíhající obránce Filip ho přes hlavu vykopne zpátky do hry.

Tím drama posledních sekund nekončí. Bogdanov je opět před Podhajským, zkouší krátkou kličku, ale brankář v pádu kolenem míč vyráží na šestnáctku. Technický Pilař si udělá místo, vidí u tyče skupinku mezi hradbou těl. Zamíří tam placírkou přesně, ale změť bránících hráčů zažehná poslední nebezpečí a vzápětí zápas skončí bezbrankovým výsledkem 0:0.

Třetí remíza v historii

Jubilejní 10. utkání těchto soupeřů o body neskončilo sedmým vítězstvím Chmelařů, ale jen třetí remízou v historii. „Nemohu být spokojený, když hráčům chyběl pohyb, větší nasazení a postrádal jsem důraz v rozhodujících momentech,“ posteskl si po utkání trenér Přemysl Bičovský. „Jen v úvodu a pak v posledních minutách jsme si vypracovali šance, ale jinak jsme se s obrannou hrou hostů nedokázali vypořádat.“

Šance v první části měli Smejkal a pak po centru Krejčíka Bogdanov, ale neohrozili ani branku. Ve 40. nejlepší domácí střelec Smejkal hlavičkoval přesně, ale Podhajského nepřekvapil. Stejně tak kryl střelu Rosenda po obrátce. Další zaznamenání hodný pokus měl v 83. Da Silva po prudkém centru aktivního Bogdanova, ale netrefil se mezi tyče.

Až pak přišly závěrečné tři akce, ale na dělbě bodů to nic nezměnilo. „Chybí nám někteří zranění ofenzivní hráči, proto jsme dopředu nehráli tak dobře, ale až na pár okamžiků jsme dokázali uhlídat domácí a udrželi tak čisté konto,“ řekl trenér hostů Luděk Klusáček.

Blšany si v tabulce nijak nepohoršily, neboť největší konkurenti ve hře o udržení také nebyli stoprocentně úspěšní. V dalším kole jede FK Chmel do Jihlavy a pak přivítá doma 20. května Baník Sokolov.

Blšany – Hradec Králové 0:0

Rozhodčí Hrubeš – Ubias, Bouše. ŽK Jamrich, Da Silva – Wozniak. 522 diváků.

Blšany: Svoboda – Zachariáš, Jamrich, J. Novotný, Rosa (75.Benko) – Rosendo (83. Loos), T. Pilař, Jedinák, Krejčík (46. Da Silva) – Bogdanov, Smejkal. Trenér Přemysl Bičovský

Hradec Králové: Podhajský – Přibyl, Wozniak, Filip, Šmarda – Poděbradský, Karal, Černý, Kanda (77. Semerák) – Monster (59. V. Pilař), Dvořák. Trenér Luděk Klusáček