Devět branek, útočný fotbal, ale hlavně snad už jarní probuzení Chmelařů viděli jejich fandové v domácím duelu s Horním Jiřetínem. Fotbalisté Blšan po čtyřech utkáních, ve kterých zaváhali, konečně bodovali naplno.

V úvodu duelu ale nic probuzení Chmelařů nenasvědčovalo. Začátek zápasu jim vůbec nevyšel. Vždyť už ve 4. minutě se trefil hostující Stanislav Levý, který utekl domácí obraně - 0:1.

Blšany se ale rychle oklepaly z počátečního šoku a po několika hrozbách „udeřily" ve 23. minutě, srovnával Vacek - 1:1.

Rychlé vyrovnání

V dalších minutách pak hrály oba týmy zcela vyrovnanou partii, spíše ale ve středu hřiště, než že by ohrožovaly golmany. To až ve 38. překvapil domácí Zeman hosty rychlou rozehrávkou standardní situace, balon ale skončil těsně nad břevnem. Také hosté se ve 40. minutě ukázali, ani jejich střelci ale nemířili přesně. Zdálo se, že do šaten se půjde po vyrovnaném průběhu za vyrovnaného stavu.

Ale. Ve 45. minutě první půle přece jen Blšanští překvapili soupeře. Zkušený exligista Vidlička načechral balon do vápna, tam se důrazně prosadil Zdichynec - 2:1.

Gól do šatny

Hned po návratu z kabin měli domácí dvě velké příležitosti. V obou se ukázal Zeman, poprvé ale zakončil nedůrazně, podruhé se vyznamenal Aschenbrenner v brance Horního Jiřetína.

A když se domácí neprosadili, zaútočili okamžitě hosté. Ve 48. minutě se po rychlém brejku zapsal mezi střelce Hlaváček - 2:2. Už v 54. hostující celek podruhé v zápase vedl. Po dalším „boji" ve středu hřiště se balon dostal k Duranovi a ten neváhal - 2:3.

Probuzení Blšan

Naštěstí pro domácí fandy ale Blšany po třetím inkasovaném gólu zařadily vyšší rychlostní stupeň a ukázaly, že útočný fotbal je jim vlastní. V 58. centroval Vacek a trefil se Gajecký - 3:3. O další trefu domácích se pak postaral stejný hráč. V 75. poslal Blšany do vedení krásnou střelou z dálky - 4:3.

Blšanskou pojistku pak v 84. minutě přidal Zeman, když nadvakrát dostal balon za záda hostujícího strážce svatyně. Poprvé sice jeho střelu obránci zblokovali, podruhé ji ale tak nešťastně tečovali, že se „zkroutila" za Aschenbrennera - 5:3.

Horní Jiřetín v závěru zápasu dokázal ještě snížit, v 86. minutě byl úspěšný Hošek. K dalším pokusům už se hosté ale nedostali, a tak Blšany se nakonec radovaly z výhry 5:4.

Blšanům patří po dvaadvacátém kole krajského přeboru čtvrtá příčka, v úvodu jara klesly. Na druhý Proboštov ztrácí tři body, první Štětí už má výrazný náskok.

Blšany - H. Jiřetín 5:4 (2:1)

Branky: 23. Vacek, 45. Zdichynec, 58. a 76. Gajecký, 85. Zeman - 4. Levý, 48. Hlaváček, 54. Duran, 86. Hošek
Rozhodčí Sedláček, ŽK 0:2, 50 diváků

Sestava Blšan: Hodan - Kubek, Hruška, Žampa, Vacek, Gajecký, Němec, Vidlička, Jelínek (85. Vácha), Zdichynec, Zeman