Po obětavém, bojovném a zodpovědném výkonu si další tři body do tabulky krajského přeboru připsali v sobotu 24. května fotbalisté Blšan a na svém hřišti si poradili s týmem Neštěmic, jejž porazili 3:1. Utkání přitom bylo velmi vyrovnané, oba týmy měly před zápasem i stejný počet bodů. O výsledku nakonec rozhodla větší vůle a bojovnost domácích hráčů, k nimž se občas přiklonilo i štěstí.

První gól utkání padl ve 24. minutě, kdy po pěkné „hokejové" kombinaci a nádherné přihrávce od Nového zakončoval nejlepší střelec krajského přeboru Lukáš Prückner pohodlně do prázdné branky – 1:0. Radost domácích ovšem netrvala dlouho, protože hosté celkem zaslouženě vyrovnali – ve 28. se pěknou střelou trefil Martínek.

Šollar po faulu vstal a skóroval k tyči

Vyrovnaný průběh utkání pokračoval i ve druhém poločase a oba týmy se střídaly v brankových příležitostech. V 60. zajistil vedení Chmelařů krásným gólem Ivan Šollar; přestože zákrok na něj v pokutovém území zaváněl faulem, nezůstal ležet na zemi a nedomáhal se penalty, ale prostě rychle vstal, vystřelil a trefil se pěkně k tyči – 2:1.

V 75. mohl rozhodnout utkání domácí Zdeněk Poborský, který se po úniku řítil od poloviny hřiště sám na hostujícího brankáře Česala, ale tak dlouho váhal, jak má správně zakončit, až gólman jeho úmysl přečetl a oblouček mu chytil. Hned poté mohli hosté naplnit heslo „nedáš – dostaneš" a znovu vyrovnat skóre, ale balón z přímého kopu naštěstí pro domácí skončil jen na tyči.

Definitivní pojistka radosti pro hrstku fanoušků Blšan tak přišla až v 88., kdy při závěrečném tlaku hostů unikl do brejku domácí Martin Farář, opět lahůdkově předložil míč před bránu Lukáši Prücknerovi a ten připojil svůj druhý gól – 3:1.

Blšany jsou nyní v tabulce páté a Neštěmice osmé.

Blšany – Neštěmice 3:1 (1:1)

Branky: Prückner 2, Šollar – Martínek.

Rozhodčí Holub, žluté karty 1:0, diváků 50.

FK Chmel Blšany: Matějka – Lancz, Ferstel, Krejčík, Nový, Poborský (Kalanin), Siegl, Prückner, Zahálka, Šollar, Farář.

FK Český lev Neštěmice: Česal – Klier, Svoboda (Netymach), Hůla, Chrudimský, Stehlík, Krok, Janda, Paseka, Lácha, Martínek.