Po katastrofálním podzimu, po kterém byli fotbalisté Blšan v krajském přeboru poslední s velkou ztrátou, v jejich záchranu věřil málokdo. Jenže… Blšany zahájily spolupráci s hráčskou asociací, ke zkušeným přidaly mladé hráče, kteří nesehnali angažmá ve vyšších soutěžích, postavily silný kádr, který na jaře vyhrával a vyhrával a záchrana se nakonec podařila. Definitivně ji Chmelaři ale stvrdili až v posledním kole v Neštěmicích.

Blšany po výhře na půdě Neštěmic 6:3 jsou v konečném účtování na desáté pozici se čtyřiceti body, v sezoně nakonec desetkrát vyhrály v základní hrací době, šestkrát remizovaly a čtrnáctkrát prohrály. Drtivou většinu bodů, přesně třicet, ale získaly až na jaře, kdy předvedly výbornou záchranářskou jízdu. Vždyť na podzim doma s Neštěmicemi dostali fotbalisté Blšan sedm branek. Na jaře ale už nezaváhali a naopak šest gólů nastříleli Chmelaři.

I v jarním duelu s Neštěmicemi ale blšanští fotbalisté i se zkušenými exligisty Vidličkou, Josefem Němcem a Pilařem v sestavě, prohrávali. Od začátku zápasu hustě pršelo, což technické hře hostů příliš nevyhovovalo a ve 30. minutě už to bylo 2:0 pro Neštěmice. Pak ale naštěstí pro Blšany déšť ustal a začali se ukazovat i hosté. Ještě do poločasu dokázaly Blšany snížit na 2:1.

Po změně stran už pak zápas patřil hlavně Chmelařům. Brzy po začátku druhého poločasu Zeman vyrovnal, o chvilku později Zdichynec zvyšoval na 3:2 pro Blšany. Vzápětí pak aktivní Zeman, v minulém zápase sice vyloučený, ale disciplinární komisí nepotrestaný stopkou, vstřelil svůj druhý gól v zápase a Blšany už se uklidnily. Domácí sice ještě snížili, ale krásná trefa Böhma a třetí zásah Zemana zajistily Chmelařům tři body a definitivu záchrany.

Neštěmice - Blšany 3:6 (2:1)

Branky Blšan: Zeman 3, Zdichynec, Böhm, vlastní
Rozhodčí Vlašič, ŽK 1:1, 50 diváků

Sestava Blšan: Jícha - Žampa, Vidlička (75. Vácha), Rajnoh, Šimon - Šmíd, Míča, Pilař (70. Němec) - Zeman, Böhm (90. Natale), Zdichynec

Fotbalová tabulka