Opět trochu v úkrytu se odehrává příprava na jarní část fotbalového krajského přeboru v týmu Chmel Blšany.

Celek se slavnými jmény v sestavě je znovu tajemný, přípravné zápasy, které hraje v Praze, se ale mužstvu zatím nedaří. Blšany jsou po podzimní části soutěže na čtvrtém místě, když mají stejně bodů jako třetí Lovosice – pětadvacet za sedm výher, čtyři remízy a čtyři prohry. Jen o bod více má druhý Žatec, vede další zástupce regionu, s osmadvaceti body Louny. Blšany tak stále myslí na úplnou špičku tabulky, Horst Siegl pořád věří, že by se Chmelaři mohli prát i o postup.

Z blšanského tábora je informací velmi málo

Ale jaro bude opět velmi zajímavé a dlouhé a zatímco ostatní týmy se připravují svědomitě, Blšany tradičně hrají trochu v utajení. Už jsme si na to zvykli. Informací o předsezónní přípravě Chmelařů je vždy málo, sestava se skládá na poslední chvíli, Blšany ale zatím pokaždé poskládaly výborné mužstvo, které předvádí útočný a pohledný fotbal. Nezahálí ani letos. Chmel Blšany svá přípravná utkání směruje, stejně jako loni, do Prahy na hřiště Meteoru Praha. Tento klub pořádá kvalitně obsazený zimní Memoriál Jiřího Kolína.

Blšany už v Praze odehrály zápasy v základní skupině, bohužel bez vítězství, a nyní je čekají ještě tři zápasy ve skupině o umístění. Sestava byla pravděpodobně hodně improvizovaná. První duel odehrály 16. ledna, turnaj končí posledním zápasem 27. února.

Dosavadní výsledky Fk Chmel Blšany:
Motorlet Praha (div.) – Blšany 2:1
Admira Praha (div.) – Blšany 2:0
Meteor Praha B (praž. přebor) – Blšany 3:0
Sokol Zápy (KP) – Blšany 3 :1
Uhelné sklady Praha (praž. přebor) – Blšany 5 :2

Chmelaři zatím tedy ještě nepoznali na jaře chuť vítězství. V sestavě se dle dostupných informací objevují všechny podzimní opory včetně Klímy, Müllera, Šmejkala, obou Sieglů i obou Zinhasovičů.

Jestli dojde k nějakému posílení mužstva do základní sestavy pro mistrovské zápasy zatím není jasné a jako vždy se necháme překvapit, kdo všechno se v prvním ostrém utkání v dresu chmelařů objeví. První zápas čeká Blšany již 12. března, kdy zajíždí do Litoměřic a první domácí utkání mohou diváci vidět až ve třetím kole 25. března v 19 hodin.

Jaromír Hykl
Hynek Dlouhý