Až do nástupu na trávník k sobotnímu utkání krajského přeboru byl kádr fotbalistů Chmel Blšany zahalen tajemstvím.

Obměněná sestava však dokázala vybojovat první jarní tři body se Štětím, když výsledek otočili dva Horstové Sieglové na konečných 2:1.

Premiéru v domácí brance měl Tomáš Věneček, jemuž spoluhráči děkovali už v 8. minutě za zákrok, kdy vytáhl střelu Trutnovského na břevno. Za 9 minut z totožné situace po přímém kopu se ale radovali hosté, protože hlavička Trutnovského už znamenala jejich vedení.

Blšanští, v jejich sestavě byli ze zahraničí Rus Haris Zinnhasovič a Rumun Mileli Dumitru, se postupně rozehrávali přes dirigenta Radka Čížka, až pak přišly chvilky Sieglů. Ve 33. nejlepší ligový kanonýr 41letý Siegl sice poslal míč mezi tyče pod padajícím Duníkem, ale křižující obránce Čermák ho stihl skluzem poslat do bezpečí. Ve 36. zachytil Siegl starší hlavou výkop hostů a poslal do běhu svého syna, jenž premiéru v blšanském dresu oslavil nechytatelnou střelou na 1:1.

Starší z rodinného tandemu ho mohl gólově následovat ještě do přestávky po krásné přihrávce nové akvizice Dumitru, ale zdálo se, že Horst starší neobul správné střelecké kopačky a tutovku nedal.

Brzy po návratu z kabin však Siegl starší ukázal své zkušenosti po centru Čížka, kdy se uvolnil a přízemní střelou otočil na 2:1. Jeho otec, který nechybí v hledišti na žádném utkání v Blšanech s otcem trenéra Josefa Němce, tak měl dvojnásobný důvod k radosti z branky syna i vnuka.

Zdaleka však nebylo ještě vyhráno. Hosté totiž vzápětí měli šanci po akci Božíka, ale Trutnovského sólo vykryl Věneček. Zcela sám před domácí brankou se ocitl v 70. Průcha, ale ukvapeně pálil nad.

V závěrečném náporu hostů už Blšanští výhru nepustili, zejména když nebezpečného Trutnovského dobře pohlídal jeho stín Gruber.

Do poslední chvíle se ještě mohl měnit stav na obou stranách, ale bylo už znát, že hráči v bojovném utkání vydali hodně sil.

Chmel Blšany – Štětí 2:1 (1:1)

Branky: 36. H. Siegl ml., 48. H. Siegl st., – 17. Trutnovský. Rozhodčí Materna – Mecl, Holakovský, delegát Petr Kalista. Žluté karty 5:2, 100 diváků.

Blšany: Věneček – Machač, Málek, Gruber, Lancz – Čížek, Siegl st., R. Krejčík, Zinnhasovič – Siegl ml. (83. J. Němec), Dumitru (66.Červenka)